Správy

Michalovskí seniori ukázali veľký elán a nadšenie pre IT oblasť: Mesto preto vybavilo ďalšie kurzy!

Michalovskí dôchodcovia sa nezdajú. Podľa mesta bol najväčší záujem v kurzoch podporovaných najmä štrukturálnymi fondami, práve o oblasť IT. Seniori dostávajú ďalšiu možnosť!

Ilustračný obrázok k článku Michalovskí seniori ukázali veľký elán a nadšenie pre IT oblasť: Mesto preto vybavilo ďalšie kurzy!
Foto: Veronika Ondo-Cholewová / Zdroj: Dnes24.sk

V Michalovciach sa v tomto období vzdelávajú seniori v oblasti informačných technológií (IT). Po úspechu pilotného projektu, tu realizujú ďalší.

Stovky seniorov

„Mesto Michalovce získalo finančné prostriedky na vzdelávanie seniorov v oblasti IT, ktorí sa nedostali medzi 220 absolventov tohto vzdelávania v predchádzajúcom projekte,“ vysvetlila hovorkyňa. Dodala, že predošlý projekt odštartoval v auguste 2013 a ukončili ho v januári tohto roka. Sumou takmer 95.000 eur ho podporila Európska únia, spolufinancovanie mesta bolo 4973 eur. Vzdelávacie kurzy neboli zamerané iba na oblasť IT, ale aj na ekonomiku, právo či psychológiu. Seniorov zapojili zároveň do tvorivých dielní a pohybových aktivít.

„Do predchádzajúcich kurzov sa zapojilo celkovo 755 účastníkov. Najväčší záujem bol o oblasť IT. Aj preto sme sa rozhodli získať ďalšie finančné prostriedky, aby sme mohli uspokojiť vysoký dopyt po tomto kurze,“ podotkla hovorkyňa.

Mesto prispelo tisíckami eur

Prostredníctvom prebiehajúceho projektu vzdelávajú v Michalovciach 60 seniorov. Odštartoval v auguste tohto roka a potrvá do konca októbra. Na jeho realizáciu získala radnica 3000 eur od Nadácie Nafta. Dôchodcovia sa vzdelávajú na rovnakom mieste ako počas prvého projektu, a to v priestoroch Zariadenia pre seniorov na Hollého ulici.

„Cieľom projektu je vyškoliť seniorov s trvalým pobytom v meste Michalovce v oblasti práce s počítačom a v informačno – komunikačných technológiách. V module Základy práce s počítačom sa frekventanti oboznámia napríklad s operačným systémom, textovým editorom, tabuľkovým kalkulátorom, grafickými programami, naučia sa pracovať s internetom a využívať komunikačné programy,“ ozrejmila Palečková.

Čítajte tiež:

Michalovce sa rozhodli bojovať proti obchodovaniu s ľuďmi: Najviac obetí pochádza práve z nášho regiónu

Analýza, ktorá by vás mala zaujímať: Pozrite si, ako ohodnotili finančné zdravie Michaloviec

Michalovčania sa môžu sťažovať a nahlásiť, čo ich trápi: Zanechajte odkaz primátorovi

Michalovčania chcú takto upozorniť na závažný problém, ktorý sa týka všetkých: Program vnútri

Začala sa gaštanová sezóna: Michalovčania prezradili, kde rastú chutné a krásne plody jesene

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM