Veronika Ondo-Cholewová Kultúra

Michalovský klub sa pýši novou hymnou: Postarali sa o ňu členovia známej kapely

Známy michalovský športový klub sa môže pochváliť jeho novou oficiálnou hymnou. Stoja za ňou členovia známej kapely, vypočujte si ju vo VIDEU.

Ilustračný obrázok k článku Michalovský klub sa pýši novou hymnou: Postarali sa o ňu členovia známej kapely
Zdroj: Kristíán Dufinec a Iconito

Na svete je oficálna hymna florbalového klubu Eastern Wings Michalovce. Stoja za ňou členovia známej kapely Iconito. Viac nám už prezradil jej líder Kristián Dufinec.

Stojíte za hymnou futbalového, hokejového a teraz už aj florbalového klubu v Michalovciach. Ako sa zrodila táto myšlienka?

O hymne pre Eastern Wings sme sa s Gerdym Puchírom, zakladateľom klubu, bavili ešte počas leta 2014. Nejako sme to netlačili a neiniciovalo sa to. Potom sme vydali hymnu pre MFK Zemplín v roku 2016, čo ho samozrejme nakoplo, aby sme dotiahli aj tú pre florbalistov. V júni minulého roka mi poslal približnú kostru pre slohu tejto hymny, tak som sa toho hneď chytil a nahrávali sme to ešte v lete minulý rok. A kým sme sa dopracovali ku finále, stihli sme dať vonku ešte pieseň pre Duklu Michalovce a pieseň pre hokejovú Tipsport ligu. Akýsi spúšťač prišiel naraz

Kto napísal text a hudbu k florbalovej hymne?

Text je teda môj a Gergardiho Puchíra. Hudbu sme zložili v triu ja, Ondrej Choma a Martin Bertič u Chomovcov na skúške. My traja sme gitaristi našej kapelky. Chlapci vzali španielky, začali niečo brnkať a ja som do toho pospevoval. Predstavte si, prišlo to na prvú šupu.

Hrala sa už niekde?

Hymna už neoficiálne odznievala na zápasoch Eastern Wings.

Máte blízko k tomuto športu?

Ku florbalu máme blízko. Ja osobne, Martin Bertič a Mišo Choma z našej kapely sme hrávali florbal ako aj iné športy na 1. ZŠ v Michalovciach, kde florbalový klub vznikol. V podstate vtipné na tom je, že sme sa ako žiaci ZŠ s učiteľom bavili o tom, či nám neprišla nejaká ponuka pre športový turnaj. Zaujímal nás konkrétne najmä futbal. Opýtali sme sa teda nášho učiteľa, či máme niečo najbližšie. A ten na to, že zatiaľ nič, ale je tu ponuka na florbal. My na to, že určite poďme. Ten sa trochu zamyslel a povedal, že nás prihlási.

Deň pred turnajom sme si kúpili tri florbalové hokejky a bez tréningu sme na druhý deň vyhrali náš prvý turnaj. Omylom sa potom stalo, že nás zabudli pozvať na krajské kolo, do ktorého sme postúpili a tak sme sa z okresného kola posunuli rovno na MS Slovenska do Košíc. Tam sme samozrejme už neobstáli.

Tak to je zaujímavá story…

Áno a tento príbeh nadchol nášho učiteľa natoľko, že sa s partiou kamarátov, s ktorými už aj on medzi časom chodieval hrávať ku nám na školu, potom dohodol na založení klubu pri našej škole. Chvíľu som ešte chodieval hrávať aj na „gymku“, ale kvôli času som to musel potom nechať.

Boli ste teda pri začiatkoch vzniku michalovského florbalu?

Tí chlapci, ktorí boli na začiatku sú dnes medzi nami. (Konkrétne z kapely tam boli Kristián Dufinec, Martin Bertič a Michal Choma)- Ondrej Choma v tom čase už na túto školu nechodil. Tým učiteľom je Gerdy Puchír (Gerhard Puchír), ktorý je tam dodnes. Na mieste, ktorému verí a v klube, ktorý sa stal jeho dieťaťom. Bolo a je teda našou povinnosťou podporiť florbalistov Eastern Wings aspoň symbolicky piesňou, pretože vieme, aký ťažký je boj za niečim čomu veríte.

Dnes je to presne 10 rokov, čo tento učiteľ denno-denne na úkor vlastného času, peňazí a rodiny aj s podporou zopár odvážnych kolegov, spravuje kolektív zložený z asi 200 ľudí. Snáď si to už niekto z kompetentných všimne a kiežby aj náš názor prispel k podpore ľudí, ktorí sa snažia.

Hymnu florbalového klubu Eastern Wings si môžete vypočuť v našej priloženej videogalérii.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Michaloviec a okolia

VIDEO: Už ste ju počuli? Michalovský športový klub má takúto hymnu
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM