Svet

Microsoft sklopil uši. Žena, ktorú sklamal operačný systém, dostane odškodné v podobe pár eur

Niečo cez deväťtisíc eur obdrží Kalifornčanka, ktorej spoločnosť Microsoft istú dobu znepríjemňovala život.

Problémový Windows 10, nový operačný systém, ktorý užívateľov predošlých verzií „núti“, aby klikli na upgrade, teda prešli na novší, výkonnejší produkt, spôsobil mladej žene zo Spojených štátov amerických problémy.

Kalifornčanka pri reklamácii uviedla, že sa jej systém sám snažil prejsť z Windowsu 7 na verziu 10 bez toho, aby si od nej pýtal povolenie. Technické problémy jej potom mali spôsobiť finančnú ujmu pri podnikaní, keďže „prácu nemohla vykonávať tak komfortne, ako dovtedy“.

„Windows sa ma nespýtal, či chcem prejsť na vyššiu verziu, počítač sa mi tak spomalil, o malo neblahý dopad na moju prácu,“ hovorí poškodená, ktorá prípad prostredníctvom Seattle Times medializovala.

PREČÍTAJTE SI: Taliansko i filmový svet smútia. Zomrel sympaťák s tvrdou päsťou Bud Spencer

Problémy

Microsoft má od uvedenia možnosti upgradnúť Windows 7 a 8 na najnovšiu desiatku množstvo nespokojných zákazníkov po celom svete. Dôvodom je prioritne to, že nový softvér nie je kompatibilný so starším hardvérom,. Po zvolení možnosti prejsť na najnovší Windows prichádzajú na rad problémy, počítač je výrazne spomalený, celý proces negatívne dopadá na funkcie systému.

Spoločnosť navyše vo februári tohto roka „lákala“ užívateľov výzvou na „odporúčanú aktualizáciu“, na ktorú kladne reagovali tisíce ľudí po celom svete. Následne sa začali hromadiť sťažnosti, prípad Kalifornčanky je prvým, ktorý sa konči finančným odškodnením.

Známej spoločnosti síce v prvom štvrťroku 2016 klesli zisky takmer o 1.5 miliardy eur, proti sume, ktorou má svoju zákazníčku odškodniť ale nenamieta, veď v tomto kontexte ide len o drobné.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM