Regióny Rôzne

Mieri na celosvetové finále: Humenský rodák zožal ako barman parádny úspech!

Krásny úspech! Rodák z Kamenice nad Cirochou Lukáš Vrábeľ sa stal víťazom slovenského kola prestížnej celosvetovej súťaže barmanov a v Mexiku ho čaká veľké finále!

Ilustračný obrázok k článku Mieri na celosvetové finále: Humenský rodák zožal ako barman parádny úspech!
10
Galéria
Zdroj: Lukáš Vrábeľ

Diageo World Class Competition. Svetová súťaž považovaná za tú najprestížnejšiu v rámci barmanského umenia. A víťazom jej slovenského kola sa stal Lukáš Vrábeľ, rodák z Kamenice nad Cirochou, ktorý aktuálne žije a pracuje v Košiciach.

Sen sa stal skutočnosťou

„World Class bol pre mňa stále výzvou a snom, ktorý sa stal skutočnosťou. Spomínam si akoby dnes, ako som pred šiestimi rokmi čítal o globálnom finále a s úžasom si predstavoval, ako sa tam môže niekto dostať. V auguste sa toho zúčastním,“ vyznal sa Lukáš, ktorého čaká v Mexiku celosvetové finále.

Veľkolepý finálový večer

Vstupenkou do slovenského finále bolo splnenie niekoľkých požiadaviek v rámci interaktívneho 7-mesačného programu. Počas finálového večera čakalo na Lukáša päť disciplín. Od vedomostného testu, cez blind test, vytvorenie dvoch kontrastných cocktailov, predstavy cocktailu budúcnosti až po rýchlostnú disciplínu, ku ktorej sa však dostala už len pätica tých najlepších.

„Museli sme pripraviť minimálne 6 cocktailov za 6 minút s využitím čo najlepšieho nápadu, kreativity, techniky a komunikácie,“ opísal rodák z Kamenice nad Cirochou.

Dovolenka ide bokom

Porotcami finálového dňa boli uznávané zahraničné osobnosti zo sveta mixológie. Ako sa cítil, keď započul svoje meno ako meno víťaza? „Neskutočne. Ako keď sa vám splní veľký sen. Človeka zaplavia emócie, nevie čo má povedať, cíti pocit šťastia, eufórie, vďaky a zadosťučinenia. Vtedy si uvedomíte, že ste sa opäť niekam posunuli a že niečo robíte dobre. Ďakujem každému, kto mi na ceste za týmto míľnikom pomohol,“ prezradil svoje pocity Lukáš, ktorého teraz čaká hektické obdobie.

Okrem pracovných povinností sa bude pripravovať na globálne finále v Mexiku. „Dám do toho všetko, aby som čo najlepšie reprezentoval svoju krajinu vo svete. Dovolenka ide tohto roku bokom, oddych takisto, priateľka si ma veľmi neužije, avšak môžem si povedať, že rok 2017 bol pre mňa najúspešnejší v kariére,“ doplnil Lukáš Vrábeľ.

Krásny úspech zachytený na fotkách: Barmanovi Lukášovi sa podaril husársky kúsok
10
Galéria
Zdroj: Lukáš Vrábeľ
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM