Lucia Lauková Regióny

Mierumilovný predátor Richard oslavuje 17 rokov: Dotknúť sa ho je zážitok

V nitrianskom viváriu sa je načo pozerať. Okrem korytnačky Vinca je tam unikátom aj kajman okuliarnatý, ten oslavuje čerstvých 17 rokov.

Ilustračný obrázok k článku Mierumilovný predátor Richard oslavuje 17 rokov: Dotknúť sa ho je zážitok
Zdroj: Róbert Kirchner

Ako nás informoval vedúci univerzitného vivária SPU v Nitre, Róbert Kirchner kajman okuliarnatý menom Richard oslavuje 17 rokov. „Dostali sme ho darom od súkromnej chovateľky,“ uviedol Róbert Kirchner. Zaujímavosťou je, že nakoľko sa jedná o vrcholového predátora jeho povaha je skôr mierumilovná. „Je to krotký jedinec, zvyknutý na ľudský kontakt. Ako krmivo dostáva buď kuracie mäso alebo ryby,“ opisuje Róbert Kirchner.

Zároveň dodáva, že ešte čosi pridáva k tomuto jedincovi na unikátnosti a to je spôsob chovu. „Síce má svoje terárium, ale v priebehu dňa sa pohybuje voľne po expozičnej miestnosti univerzitného vivária SPU. Takto krotkého jedinca istotne nenájdete hocikde na svete. Predsa len, nie je zvykom aby zástupca krokodílotvarých (Crocodylia) bol kontaktné zviera,“ priznal Róbert Kirchner. Podľa jeho slov práve kajman Richard je pre návštevníkov obľúbeným zvieraťom, pretože možnosť sa dotknúť vrcholového predátora, prípadne mať s ním spravenú fotografiu je pre väčšinu obrovským zážitkom.

Môže vás zaujímať:

Maskot Vinco: Takúto raritu, akú máme v Nitre široko ďaleko nenájdete!

Mierumilovný predátor Richard oslavuje 17 rokov: Dotknúť sa ho je zážitok
2
Galéria
Zdroj: Róbert Kirchner
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM