JAB Rôzne

Milá záľuba Novovešťanky Janky: Sledujte, čo má v obývačke, FOTO

Úplne malinké aj veľké, s krásnymi tvárami a očami, no zároveň veľmi krehké. Aj také sú bábiky, ktoré učarovali Janke zo Spišskej Novej Vsi.

Ilustračný obrázok k článku Milá záľuba Novovešťanky Janky: Sledujte, čo má v obývačke, FOTO
18
Galéria

Novovešťania majú vskutku rôzne záľuby a nechýbajú ani zberatelia, ktorí svoje zbierky majú napríklad priamo v obývačke.

Ako ste mohli na našom portáli už vidieť, Novovešťan Ľubo má napríklad v obývačke niekoľko stoviek modelov kamiónov. Milú zbierku, aj keď menších rozmerov, má aj Novovešťanka Janka. Tej učarovali porcelánové bábiky.

V zbierke má ich zatiaľ 50 a svojím vzhľadom sú vskutku výnimočné. Ako prezradila Janka pre Spišskú 24, aj keď sa ako malé dievča s obyčajnými bábikami hrávala, tú prvú porcelánovú dostala až v dospelosti, ako darček od svojej krstnej mamy.

„Veľmi sa mi zapáčila a potešila som sa takému darčeku. Ani neviem ako a bábiky začali pomaly pribúdať,“ prezradila s tým, že väčšinou dostane porcelénovú bábiku na sviatok, alebo ako suvenír z ciest. Ako doplnila, vo svojej zbierke už má aj bábiku z Čiech, Nemecka či Holandska. Poväčšine sú darované.

Hrať sa s nimi podľa jej slov veľmi nedá, keďže sú dosť krehké. Pozor treba dávať aj pri utieraní prachu, kedy ich prekladá z poličiek a popritom sa svojou zbierkou pokochá .

Zaujímalo nás aj, či sa bude zbierka bábik rozrastať. „ Nepatrím medzi také zberateľky, ktoré ich musia mať za každú cenu. Poteší ma, keď bábiku dostanem, poprípade keď idem na dovolenku a bábika ma zaujme, tak si ju kúpim. No cielene ich nevyhľadávam. Teším sa z tých čo mám,“ uzavrela Janka.

Jej zbierku porcelánových bábik si môžete pozrieť aj v našej galérii.

Sledujte nás aj na našom Facebooku, Instagrame a Twitteri a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah zo Spišskej a okolia.

OBRAZOM: Zbierka, ktorá poteší najma oči dievčat
18
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM