ts Správy Regióny

Miletička sa po záverečnej mení na miesto, ktoré pomáha ovocím a zeleninou

Predajcovia zo známej bratislavskej Miletičky reagujú na celosvetový problém s plytvaním potravinami.

Ilustračný obrázok k článku Miletička sa po záverečnej mení na miesto, ktoré pomáha ovocím a zeleninou
3
Galéria

Plytvanie potravinami je celosvetový problém, ktorému venujeme stále primálo pozornosti. Každý Slovák vyhodí v priemere až 100 kilogramov potravín za rok, pričom nie každý si môže dovoliť denne nakupovať napríklad čerstvé ovocie či zeleninu.

Debničky

Predajcovia ovocia a zeleniny zo známej bratislavskej Miletičky si túto skutočnosť veľmi dobre uvedomujú. Každý deň po záverečnej preto vykladajú na niektoré stoly debničky s ovocím a zeleninou, ktoré sa im počas dňa nepodarilo predať. Nie preto, že by neboli v poriadku, ale len preto, že boli trošku obité alebo inak „poškodené“ a zákazníci radšej siahli po krajších kúskoch.

Keď sa trhovisko vyprázdni, k týmto debničkám prichádzajú ľudia, ktorí si nemôžu dovoliť nakupovať ovocie a zeleninu za plnú sumu, alebo vôbec. Vďačne sa prehrabujú v debničkách a domov si odnášajú to, čo by za „normálnych“ okolností vďaka našej podarenej legislatíve skončilo v koši.

„Krásne je to, že sa často medzi sebou ani nepoznajú, ani nevidia. Je to niečo ako tajná správa pre druhých, že aj na nich niekto myslí, hoci ich aj nepozná,“ napísala na sociálnej sieti Ľubica Noščáková, ktorá príbeh aj s fotografiou zdieľala medzi ľudí.

Foto: Hana Noščáková

Ak chcete dostávať pravidelný prísun aktualít z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM