Webnoviny - Svet

Milner na päť rokov hráčom Manchestru City

WEBNOVINY.SK

Stredopoliar Aston Villy James Milner Foto: SITA/AP MANCHESTER 18. augusta (WEEBNOVINY, AP) – Anglický futbalový klub Manchester City skompletizoval v rámci výmeny transfer stredopoliara Aston Villy Jamesa Milnera, opačným smerom putuje Stephen Ireland. Dvadsaťštyriročný stredopoliar podpísal s vedením „The Citizens“ kontrakt na päť rokov a svoj debut v novom drese môže absolvovať v pondelňajšom zápase 2. kola najvyššej anglickej súťaže Premier League 2010/2011 proti FC Liverpool. „Keď som sem prišiel, tréner mi povedal, aby som bol pripravený na ďalší zápas. Vzápätí dodal, aby som sa pripravil aj na celkový triumf v Premier League, a to je mojím cieľom, to je to, čo chcem a prečo som tu. Som ambiciózny a verím, že Manchester City je ten správny klub na získavanie trofejí. Dúfam, že skôr či neskôr sa nám to podarí,“ povedal Milner.

„Som šťastný, že sme získali Milnera. Je to vynikajúci stredopoliar, ktorý môže hrať na rôznych postoch. Práve tento aspekt je pre mužstvo dôležitý. Teším sa, že ho uvidím hrať v našom tíme. Presvedčil ma, že vie podávať veľmi kvalitné výkony. James je stále ešte mladý hráč s dobrým charakterom. Myslím si, že sa ešte môže zlepšovať a môže byť pre Manchester City dôležitým hráčom na veľmi dlhé obdobie,“ uviedol tréner „The Citizens“ Roberto Mancini.

Vedenie manchesterského klubu neprezradilo transferovú čiastku, no britské médiá sa domnievajú, že by mohlo ísť o 40,6 milióna dolárov. To by znamenalo, že Manchester City zatiaľ minul od konca uplynulej sezóny na nákup nových hráčov takmer 234 miliónov dolárov.

SITA

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM