Zuzana Ročeňová Regióny

Milovníci dvoch kolies, pozitívne správy: Mesto chce vybudovať cyklotrasy, ktoré spoja sídliská s centrom

Pozitívne správy pre nadšencov jazdy na dvoch kolesách! Mesto Michalovce plánuje vytvoriť nové cyklotrasy, ktoré spoja jednotlivé sídliska s centrom. Zámerom mesta je ochrana životného prostredia a rozvoj cyklistiky.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci dvoch kolies, pozitívne správy: Mesto chce vybudovať cyklotrasy, ktoré spoja sídliská s centrom
Zdroj: Dnes24.sk

Mesto vytvorilo štúdiu cyklotrás a projektové dokumentácie na niekoľko dráh v najfrekvento­vanejších častiach mesta, najmä prepojenie centra mesta a jednotlivých sídlisk. Navrhnutý projekt, ako vyplýva z informácií zverejnených na stránke mesta, podporila dotáciou 7 000 eur Nadácia Pontis a čiastkou 4 500 eur prispeje mesto Michalovce. Realizácia projektu by mala byť ukončená ešte tento rok.

Dlhodobým zámerom mesta je ochrana životného prostredia a realizácia ekologických aktivít na ochranu zdravia a okolia. Jednou z koncepcii mesta je aj vytvorenie siete cyklotrás v meste, ktoré by významnou mierou prispeli k zlepšeniu ekologickej situácie meste a rozvoju nemotorovej dopravy.

Projekt rieši zlepšenie kvality ovzdušia a zlepšenie dopravnej situácie na sídlisku Východ – ulici Hollého a Jilemnického. Trasa zahŕňa mestský okruh, ktorý je z dopravného hľadiska charakterizovaný veľkou premávkou najmä v čase rannej a poobedňajšej špičky. Povedie ulicou kap. Nálepku v nadväznosti na cyklotrasu na CMZ, bude pokračovať po Jilemnického ulici a zokruhovanie bude po Hollého ulici.

Foto: ilustračné

Zdroj: michalovce.sk

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM