Technológie

Milovníci hier majú dôvod na radosť: V aplikácii Facebook pribudlo herné centrum

Sociálna sieť Facebook združuje približne dve miliardy užívateľov. Nemalé percento z nich tvoria milovníci počítačových hier.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci hier majú dôvod na radosť: V aplikácii Facebook pribudlo herné centrum
Zdroj: Facebook

Facebook sa rozhodol aktualizovať svoju mobilnú aplikáciu. „Nová sekcia ponúkne herný obsah Facebooku na jednom mieste. Nájdete tu hry, videá od streamerov a rôzne skupiny, v ktorých sa združujú hráči,“ informuje portál fony.sk.

V najnovšej aktualizácii aplikácie najpoužívanejšej sociálnej siete pribudla položka Facebook Gaming. Po kliknutí na túto kartu sa môžete dostať do sekcie, ktorá združuje všetok herný obsah. Nájdeme tu tak napríklad hry, alebo herné streamy.

„Facebook sa tak snaží osloviť herné publikum, ktoré vyhľadáva konkurenčne služby ako YouTube či Twitch. Tým sa v tomto ohľade veľmi darí a herné streamy sleduje milióny divákov po celom svete,“ informuje o novinke portál fony.sk.

Viac technologických noviniek čítajte na www.fony.sk

Sekcia sa bude postupne vyvíjať. Ako informovala sociálna sieť, postupne bude testovať viaceré novinky. „Vo vyhlásení uvádza, že eviduje viac než 700 miliónov používateľov, ktorí hrávajú hry každý mesiac. Očakáva však, že tento počet v priebehu času ešte narastie. Facebook zároveň upozorňuje, že novinka sa bude používateľom zobrazovať postupne. Zároveň spustí aj beta testovanie samostatnej hernej aplikácie pre Android, ktorá ponúkne ešte viac funkcií,“ dodáva fony.sk.

Foto: ilustračné

Zdroj: fony.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM