Správy

Milovníci zvierat sa nepotešia: Psy budú mať naďalej zakázaný vstup do reštaurácií

Psy budú mať naďalej zakázaný vstup do reštaurácií. Parlament totiž odmietol novelu zákona o ochrane, podpore a rozvoji verejného zdravia, ktorou chceli poslanci SaS odstrániť zákaz vstupu do zariadení spoločného stravovania pre psov.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci zvierat sa nepotešia: Psy budú mať naďalej zakázaný vstup do reštaurácií
5
Galéria
Zdroj: shutterstock

„Navrhuje sa, aby samotní prevádzkovatelia zariadení spoločného stravovania mali právo rozhodnúť, či umožnia vstup psov do svojich prevádzok. Zároveň sa navrhuje, aby v prípade, že to umožnia, mali povinnosť o tom informovať na viditeľnom mieste pred vstupom do priestorov prevádzky alebo v nich,“ uvádzali navrhovatelia.

Poslanci pripomínajú, že súčasný zákon zakazuje, aby do reštaurácií, kaviarní, pohostinstiev a ďalších zariadení spoločného stravovania mohli byť vodené alebo vpúšťané zvieratá.

Za porušenie hrozia pokuty až do 20 000 eur.

„Zákon pripúšťa jedinú výnimku z uvedeného zákazu, ktorá sa týka osôb so zdravotným postihnutím v sprievode psa so špeciálnym výcvikom, ktoré môžu vstúpiť do priestorov určených na konzumáciu stravy. Zákazníci stravovacích zariadení, ale aj ich prevádzkovatelia považujú uvedený zákaz za neodôvodnený a zbytočne obmedzujúci,“ dodali predkladatelia.

Foto: ilustračné

Psy v kaviarňach a reštauráciách
5
Galéria
Zdroj: shutterstock
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM