Monika Hanigovská Magazín

Milujete ČIERNY humor? Možno budete prekvapení, čo TO o vás vypovedá

Buď ho milujete alebo nenávidíte. Nič medzi nie je. O čom je reč? O čiernom humore. Ak ste jeho fanúšikom, nasledujúce riadky vás potešia!

Ilustračný obrázok k článku Milujete ČIERNY humor? Možno budete prekvapení, čo TO o vás vypovedá
Zdroj: pixabay.com

Niektorí ľudia si nevedia svoj život predstaviť bez čierneho humoru. Mnohí z nich sa pritom držia hesla: Čím morbídnejší vtip, tým lepší! Smejete sa na nich tiež? Máme pre vás výbornú správu.

„Podľa výskumu je obľúbenosť čierneho humoru znakom vyššej inteligencie,“ píše portál spring.org.uk. Výskum odhalil aj to, že títo ľudia sa správajú k druhým menej útočne.

Fanúšikovia najčiernejšieho a najdrsnejšieho humoru sú zároveň vzdelanejší a darí sa im oveľa lepšie aj vo verbálnej a neverbálnej komunikácii.

Keď smiech lieči

Ako píše Minds Journal, vtipy sú pre nás ľudí viac ako prospešné: „Intenzívny výskum na túto tému v oblasti experimentálnej psychológie odhalil, že humor ponúka množstvo zdravotných výhod! Ale len čierny humor je spojený s inteligenciou.“

Tak či onak, smejte sa! Vtipný príbeh odbúrava stres, posilňuje medziľudské vzťahy a privedie vás hneď na pozitívnejšie myšlienky.

Mohlo by vás zaujímať:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM