Svet Rôzne Zo zahraničia

Milujúci labrador si adoptoval káčatká: Chlpatý Fred si podmanil svet, VIDEO

Labrador Fred je jedenásťročný pes, ktorý vlani zožal veľkú slávu potom, čo sa postaral o 9 malých káčatiek, ktoré opustila ich mama. Nedávno opäť pritúlil ďalšie káčatá.

Ilustračný obrázok k článku Milujúci labrador si adoptoval káčatká: Chlpatý Fred si podmanil svet, VIDEO
Zdroj: YouTube.com

Podľa ladbible.com je Fred súčasťou rodiny, ktorá žije v kaštieli Mountfitchet neďaleko Stansted v Essexe. Historická pamiatka bola najprv rímskou pevnosťou. Neskôr aj saskou a vikingskou osadou, dokiaľ ju v roku 1066 nenapadol Viliam Dobyvateľ.

Ako pre ladbible.com uviedol správca kaštieľa Jeremy Goldsmith, „labrador Fred zastáva úlohu vodnej kačice a keďže má skvelú povahu, jeho zverenci ho absolútne milujú.“

Nedávno na pozemok kaštieľa pricupitalo ďalších 6 kačiatok. Ani tie milujúci Fred nenechal opustené a okamžite sa o ne začal starať.

Psík si ľahol, aby ich udržal v teple. Kačiatka mu za to oddane vyskočili na chrbát a jedno z nich sa mu dokonca usadilo na hlave. Správca Goldsmith potvrdil, že „v priebehu niekoľkých minút kačice prijali psa Freda za svoju mamu a liezli po ňom.“

Zaujímavé je, že pôvodná mama-kačica mala celkom 14 potomkov, ale zo zvláštneho dôvodu nechala polovicu mláďat v hniezde, keď išla k rybníku a druhá polovica mladých išla poslušne za ňou. Všetky káčatá sú teraz pri novej mame – psíkovi Fredovi, ktorý sa o ne s láskou stará.

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM