ELA Krimi

MIMORIADNE smutný začiatok leta: Ďalšie kúpanie sa skončilo TRAGÉDIOU!

Horúce letné dni lákajú k bazénom, jazerám či nádržiam. Letné prázdniny ešte ani nezačali, a v priebehu dvoch dní došlo k ďalšej tragédii.

Ilustračný obrázok k článku MIMORIADNE smutný začiatok leta: Ďalšie kúpanie sa skončilo TRAGÉDIOU!
Zdroj: TASR/Oliver Ondráš

Letné kúpanie s veľmi smutným koncom. Prvý tropický víkend poznačili hneď dve tragédie počas kúpania.

Tridsaťjedenročný muž zo Žiaru nad Hronom sa cez víkend stratil pod hladinou vodnej nádrže Zákruty v Lovči. O prípade informuje krajská polícia na sociálnej sieti.

Ako zdôrazňujú muži zákona, vždy je dôležité kúpať sa len na miestach, ktoré dobre poznáte, čo však tiež nemusí byť zárukou bezpečnosti, pretože za rok sa situácia pod hladinou môže zmeniť.

„Ak nepatríte medzi dobrých plavcov, zbytočne neriskujte v hlbokej vode a nevzďaľujte sa ďaleko od brehu, kam sa môžete rýchlo vrátiť, keď vás zastihne kríza. V žiadnom prípade neskáčte do jazera pod vplyvom alkoholu! V prípade precenenia svojich schopností sa môže toto nezodpovedné správanie skončiť tragédiou,“ odkazuje polícia.

Nádrž nebola úplne napustená

Podobný prípad na Slovensku zaznamenali počas uplynulého víkendu (19. 6.). Šlo o prvé utopenie v letnej sezóne, o život prišiel 34-ročný muž na kúpalisku Delňa v Prešove.

Areál legendárneho kúpaliska ešte stále na letnú sezónu len pripravujú a voda v nádrži nebola úplne napustená.

Kúpanie je na vlastnú zodpovednosť. „To sa aj stalo osudným mužovi, ktorý do vody skočil zo skokanského mostíka a už sa nevynoril. Pravdepodobne si o dno rozbil hlavu,“ informoval portál tvnoviny.sk.

Ilustračné foto

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM