Správy

Minister obrany po návšteve v Trenčíne: Trvá na tom, že muničné sklady sú bezpečné

Minister obrany Jaroslav Naď (OĽaNO) aj po osobnej návšteve muničných skladov v Trenčíne-Kubrej a Rašove trvá, že sú bezpečné.

Ilustračný obrázok k článku Minister obrany po návšteve v Trenčíne: Trvá na tom, že muničné sklady sú bezpečné
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Informovala o tom hovorkyňa rezortu obrany Martina Kovaľ Kakaščíková. Naď tým reaguje na petíciu trenčianskeho krajského a mestského poslanca Miloša Mičegu, v ktorej žiada, aby rezort muničný sklad v Trenčíne-Kubrej odstránil.

„Aj po osobnej návšteve muničných skladov v Trenčíne-Kubrej a tiež v Rašove môžem opäť iba potvrdiť, že akékoľvek snahy o vzbudzovanie strachu v súvislosti s bezpečnosťou obyvateľov priľahlých lokalít muničných skladov považujem za umelé a zbytočné divadlo,“ povedal minister.

Naď tvrdí, že skladovanie munície v oboch skladoch spĺňa všetky interné a zákonne stanovené podmienky a normy.

„Sklady sú bezpečné a riziko nepriaznivých dosahov na okolité priestory pri dodržaní bezpečnostných pásiem v okolí muničného skladu je naozaj minimálne,“ zdôraznil minister.

Podľa Mičegu sklad obmedzuje výstavbu v meste a môže ohrozovať bezpečnosť miestnych obyvateľov. Mičega argumentuje blízkosťou skladu k miestnym častiam, obci Soblahov či pútnickému miestu v Skalke nad Váhom. Sklad je podľa neho pozostatok z 30. rokov minulého storočia. Za kuriózne považuje mestský poslanec, že sa nedá v ochrannom pásme vybudovať ani cesta, avšak je tam škola, škôlka, zdravotné stredisko, kultúrne stredisko a viac než stovka domov.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Petícia za odstránenie muničného skladu Kubrá.

Video: TASR videoservis / Zdroj: Dnes24.sk

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM