Lucia Lauková Správy Zo Slovenska

Minister vnútra Robert Kaliňák: Priamu zodpovednosť za dvojnásobnú vraždu necíti

Na margo otázok novinárov na odstúpenie, odpovedal minister vnútra Robert Kaliňák, že vec ťažko predýchava a nevie sa s tým vyrovnať. Zopakoval, že svojej stoličky sa nedrží.

Ilustračný obrázok k článku Minister vnútra Robert Kaliňák: Priamu zodpovednosť za dvojnásobnú vraždu necíti
6
Galéria
Zdroj: TASR

Minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) necíti priamu zodpovednosť za vraždu novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, ale cíti mimoriadne rozrušenie, nevie sa s tým vyrovnať a je to vec, ktorú ťažko predycháva. Povedal to v utorok novinárom v odpovedi na otázku, či sa nechystá odstúpiť z funkcie.

Na otázku, či nechce urobiť politické gesto, ako napríklad minister kultúry Marek Maďarič (Smer-SD), odvetil, že toto nie je súťaž Formula 1. „Nás zaujíma jediná vec, a to, aby sa dvojnásobnú vraždu podarilo vyšetriť a všetky ostatné veci sú na druhom mieste,“ zdôraznil.

Kaliňák tu priznal, že samotné vyšetrovanie nie je priamo závislé na jeho osobe. „Ale chcem mať pocit, že sme urobili všetko preto, aby sa to vyšetrilo,“ vysvetlil.

Minister vnútra zopakoval, že svojej stoličky sa nedrží. Tají však, či svoje odstúpenie zvažuje. Smer-SD chce o svojom rozhodnutí najskôr informovať koaličného partnera Most-Híd, ktorý vyzval na Kaliňákovo odstúpenie.

Minister vnútra Robert Kaliňák: Priamu zodpovednosť za dvojnásobnú vraždu necíti
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM