Aktualizované Erik Bojničan Zo Slovenska

Minister zdravotníctva Tomáš Drucker už vybral šéfov VšZP a ÚDZS, mená neprezradil

Minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant Smeru-SD) už má vybraté mená do vedenia štátnej Všeobecnej zdravotnej poisťovne (VšZP) aj Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou (ÚDZS). Verejnosti ich oznámi v najbližších dňoch, avizoval po dnešnom rokovaní vlády.

Ilustračný obrázok k článku Minister zdravotníctva Tomáš Drucker už vybral šéfov VšZP a ÚDZS, mená neprezradil
Zdroj: TASR

Jedno z mien, ktoré sa v kuloároch spomínalo ako adept na šéfa VšZP, bývalý štátny tajomník Ministerstva financií SR Vladimír Tvaroška. „Diskutoval som s ním všeobecne na tému jeho pôsobenia, akú má predstavu, či by sa chcel venovať niektorým otázkam v zdravotníctve,“ priblížil Drucker s tým, že návrat do verejnej politiky však nechystá.

Drucker už predtým avizoval, že štátnu poisťovňu má viesť človek mimo sektora zdravotníctva. Najväčšej poisťovni na slovenskom trhu od vlaňajška šéfuje Miroslav Vaďura, ktorý nahradil Marcela Foraia. Ten odišiel z riaditeľského kresla pre kauzu zmlúv s jeho tetou Annou Sučkovou. Drucker potvrdil, že spolu s menom nového šéfa VšZP predstaví aj členov predstavenstva.

Nový šéf rezortu plánuje oznámiť aj zmenu na čele Úradu pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Jeho šéfka Monika Pažinková koncom marca rezignovala, funkcia jej zaniká 30. apríla. Návrh na menovanie nového predsedu chce Drucker predložiť na najbližšie rokovanie kabinetu.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM