Zo Slovenska

Ministerstvo pôdohospodárstva: Využívanie regionálnych prírodných domácich potravín sa zlepší

Prioritami Dunajskej stratégie pre Slovensko ako predsedajúcu krajinu budú vedomostná spoločnosť a ochrana vôd. Vyplýva to z materiálu Zlepšenie spravovania makroregionálnych stratégií a určenie priorít slovenského predsedníctva Stratégie EÚ pre dunajský región, o ktorom bude rokovať vláda.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo pôdohospodárstva: Využívanie regionálnych prírodných domácich potravín sa zlepší
Zdroj: Dnes24.sk

Slovensko v roku 2016 navrhuje dve hlavné témy, a to rozvoj vedomostnej spoločnosti, podporu inovácií a konkurencieschop­nosti dunajského regiónu, ako aj integrovaný manažment vôd s dôrazom na predvídateľné a nepredvídateľné výzvy prírodného prostredia. „Uvedené dve prioritné oblasti Dunajskej stratégie Slovensko spolukoordinuje, vedomostnú spoločnosť so Srbskom a ochranu vôd s Maďarskom,“ konštatuje v materiáli jeho predkladateľ, podpredseda vlády Ľubomír Vážny (Smer-SD).

Využívanie regionálnych prírodných domácich potravín sa zlepší. Tvrdí to Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR v návrhu novely nariadenia vlády o hygienických požiadavkách na priamy predaj a dodávanie malého množstva prvotných produktov rastlinného a živočíšneho pôvodu, ktorým sa má dnes tiež zaoberať kabinet.

Podľa rezortu pôdohospodárstva sa vďaka nariadeniu zníži plytvanie s potravinami hlavne na vidieckej úrovni a umožní sa pokračovanie v používaní tradičných metód spracovania regionálnych surovín pri výrobe potravín, a to aj v regiónoch s geografickým znevýhodnením.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM