Správy

Ministerstvo prenajalo pre ministra spravodlivosti 4-izbový byt: Ten ho však nechce

Ministerstvo spravodlivosti prenajalo pre ministra Gábora Gála (Most-Híd) od Správy služieb diplomatického zboru 4-izbový byt s celkovou rozlohou 150 metrov štvorcových

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo prenajalo pre ministra spravodlivosti 4-izbový byt: Ten ho však nechce
Zdroj: TASR

Ročná nájomná zmluva v celkovej hodnote 12 490 eur bola zverejnená 3. apríla v centrálnom registri zmlúv. Gál ho nariadil vymeniť za menší.

Gál v stredu po zasadnutí vlády potvrdil, že byt v bytovke diplomatov mal byť pre neho. „Byt mal byť pre mňa, ale to je veľký a nezariadený, takže to sa už hneď vrátilo," vysvetlil.

Nový minister, ktorý nahradil pri nedávnej rekonštrukcii vlády doterajšiu šéfku rezortu Luciu Žitňanskú (Most-Híd), však podľa jeho slov ministerské ubytovanie potrebuje. Vládny politik býva vo Veľkej Mači v Trnavskom kraji, vzdialenej od hlavného mesta 60 kilometrov.

„Určite nejaký byt potrebujem, ale taký, ktorý viem aj využiť,„ zdôraznil, že ministerstvo mu zháňa byt, ktorý je menší. „No určite menší a taký, aby som tam nemusel teraz ešte zháňať nábytok a všetko, lebo na toto nemám čas ani energiu,“ doplnil.

Prenajatý 4-izbový byt má 119,4 metra štvorcového a loggiu o výmere 30,6 metra štvorcového. Nachádza sa na Jančovej ulici 8 v Bratislave. Mesačnú odplatu za nájom bytu dohodlo ministerstvo spravodlivosti na 815 eur. Nájomnú zmluvu uzavrelo do 30. apríla 2019.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM