Správy Zo zahraničia

Ministerstvo upozorňuje: Dovoz a vývoz marihuany do a z Kanady sú stále trestným činom!

Kanada síce zlegalizovala marihuanu, no jej dovoz a vývoz je stále trestným činom.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo upozorňuje: Dovoz a vývoz marihuany do a z Kanady sú stále trestným činom!
Zdroj: TASR

Dovoz a vývoz marihuany do a z Kanady sú napriek legalizácii jej predaja a rekreačného užívania v krajine stále trestným činom. Na svojej stránke na to Slovákov upozorňuje Ministerstvo zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR. Platí to aj v prípade, že človek cestuje z alebo do krajiny, v ktorej je droga legalizovaná, prípadne dekriminalizovaná.

„Zároveň upozorňujeme, že pravidlá predaja/užívania marihuany sa líšia v závislosti od konkrétnej provincie. Je na zodpovednosti cestujúceho, aby poznal súvisiace zákonné úpravy provincie, v ktorej sa práve nachádza alebo do ktorej cestuje,“ píše rezort diplomacie. Dodáva, že riadenie vozidiel pod vplyvom marihuany je trestným činom rovnako ako v prípade alkoholu.

V celej Kanade s 37 miliónmi obyvateľov sa 17. októbra otvorilo najmenej 111 legálnych obchodov s marihuanou. Kanaďania si môžu objednať marihuanové produkty aj prostredníctvom webových stránok, ktoré spravujú samotné provincie alebo súkromní obchodníci, a pošta im ich doručí. Kanada sa tak stala po Uruguaji druhou krajinou na svete s legálnym predajom marihuany na trhu povoleným štátom.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM