Správy

Ministerstvo vnútra spustilo infolinku k eurovoľbám: Je určená pre verejnosť

Ministerstvo vnútra (MV) SR v pondelok spustilo infolinku k voľbám do Európskeho parlamentu (EP).

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo vnútra spustilo infolinku k eurovoľbám: Je určená pre verejnosť
Zdroj: TASR

K dispozícii je počas celého týždňa, ako aj počas konania sa volieb, ktoré budú v sobotu 25. mája. Rezort vnútra o tom informuje na svojom webe.

Ľudia môžu volať na telefónne čísla 02/48592317, 02/48592312 v čase od 7.30 h do 15.30 h počas týždňa a v sobotu od 7.00 h do 22.00 h, čiže do uzavretia volebných miestností.

Zodpovední pracovníci rezortu vnútra majú na týchto číslach odpovedať na otázky týkajúce sa volieb. „Tieto linky sú určené pre verejnosť a nie na komunikáciu s médiami,“ upozorňuje rezort.

Voliči, ktorí chcú hlasovať mimo svojho trvalého bydliska, si môžu stále vybaviť hlasovací preukaz. MV pripomína, že tak môžu urobiť do piatka (24. 5.) v mieste trvalého pobytu v úradných hodinách obce či mesta, a to buď osobne, alebo prostredníctvom splnomocnenej o­soby.

V sobotu budú obyvatelia voliť 14 europoslancov, vyberať môžu z 31 politických subjektov. Poslanci europarlamentu sú volení na päťročné volebné obdobie. Hlasovacie právo majú slovenskí občania s trvalým pobytom na Slovensku, ale aj občania iného členského štátu, ktorí majú na Slovensku trvalý pobyt.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM