Zo Slovenska

Ministerstvo zahraničných vecí: O grant na zviditeľnenie predsedníctva môžu žiadať mimovládky a školy

Mimovládne organizácie a školy môžu oddnes žiadať o grant Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí (MZVaEZ) SR pre podujatia zamerané na zviditeľnenie slovenského predsedníctva v Rade Európskej únie. To sa začne 1. júla a potrvá polroka.

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo zahraničných vecí: O grant na zviditeľnenie predsedníctva môžu žiadať mimovládky a školy
Zdroj: TASR

Termín na predkladanie žiadostí vyprší 11. marca. Podujatia sa musia skončiť najneskôr 31. decembra tohto roka. Formulár na elektronickú registráciu žiadostí a inštrukcie pre uchádzačov spolu s metodickou príručkou sú na webe MZVaEZ SR.

Cieľom grantovej schémy je zapojiť širokú slovenskú verejnosť a dostať informácie a diskusiu o témach týkajúcich sa predsedníctva a Európskej únie do všetkých regiónov. Výzva sa týka napríklad verejno-vzdelávacích podujatí, seminárov, konferencií alebo workshopov. Zapojiť sa môžu tiež občianske a záujmové združenia alebo nadácie.

Slovenské predsedníctvo je celospoločenská záležitosť. Záleží nám na tom, aby sa o ňom a európskych témach diskutovalo nielen v Bratislave, ale po celom Slovensku,“ konštatoval splnomocnenec vlády SR pre predsedníctvo a štátny tajomník rezortu diplomacie Ivan Korčok.

Informoval tlačový odbor ministerstva zahraničných vecí.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM