Svet Správy

Ministerstvo zahraničných vecí: V súvislosti s kauzou Skripaľ zvažujeme ďalšie kroky

Slovensko v súvislosti s prípadom bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa otráveného v Británii zvažuje, že podnikne ďalšie kroky. V pondelok to uviedol hovorca ministerstva zahraničných vecí (MZVaEZ) SR Peter Susko

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo zahraničných vecí: V súvislosti s kauzou Skripaľ zvažujeme ďalšie kroky
Zdroj: TASR

„Ministerstvo v danej veci zvažuje ďalšie kroky, na stole je viacero alternatív,“ spresnil Susko.

Členské štáty Európskej únie vo štvrtok na summite Európskej rady vyjadrili svoju podporu Británii, ktorá útok na Skripaľa a jeho dcéru Juliju pripisuje Rusku.

Očakáva sa, že v pondelok by po vzore Británie, ktorá už vyhostila 23 ruských diplomatov, mali niektoré krajiny urobiť rovnako.

O vyhostení ruských diplomatov napríklad otvorene hovorí Nemecko či Francúzsko. Kroky proti Moskve pripúšťajú aj pobaltské krajiny. Vyhostenie ruských diplomatov plánujú podľa agentúry Bloomberg aj Spojené štáty, ktoré čakali, či sa pridajú aj európske krajiny.

Na bývalého dvojitého agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéru Juliju zaútočili 4. marca neznámi páchatelia, ktorí pritom podľa Británie použili nervovoparalytickú látku novičok, vyvinutú v bývalom Sovietskom zväze. Oboch našli v bezvedomí pred nákupným strediskom v Salisbury. Obaja sú stále v kritickom stave.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM