Správy

Ministerstvo zdravotníctva rozdelilo eurofondy na opravu. Koľko získa nemocnica v Brezne?

Ministerstvo zdravotníctva (MZ) SR rozdelilo eurofondy na obnovu nemocníc. Medzi zdravotnícke zariadenia prerozdelili 65,5 milióna eur. Koľko sa nám ujde?

Ilustračný obrázok k článku Ministerstvo zdravotníctva rozdelilo eurofondy na opravu. Koľko získa nemocnica v Brezne?
Zdroj: Dnes24.sk

Vyše 20 miliónov pôjde do šiestich nemocníc patriacich finančnej skupine Penta, približne rovnako by mali dostať aj tri zdravotnícke zariadenia v pôsobnosti rezortu zdravotníctva. Takými je aj breznianska nemocnica, ktorej si ušla veľká časť investičného koláča.

Najviac peňazí z eurofondov pôjde do Nemocnice Poprad a.s. a Nemocnice s poliklinikou Brezno n.o. Obe dostanú po viac ako sedem miliónov eur. Ide o zdravotnícke zariadenia v pôsobnosti rezortu.

„Popradská nemocnica použije peniaze na rekonštrukciu, prístavbu, materiálno-technické zabezpečenie, zdravotnícku techniku a zefektívnenie manažmentu pacienta, napríklad v prípade náhlej cievnej mozgovej príhody,“ povedal minister zdravotníctva Tomáš Drucker.

Nemocnica Brezno bude z eurofondov financovať rekonštrukciu. Bardejovská Nemocnica sv. Jakuba, n.o., ktorá tiež spadá pod MZ SR, získala takmer šesť miliónov eur na vybudovanie traktu urgentnej medicíny.

Peniaze sa nedostali do veľkých fakultných a univerzitných nemocníc. „Sme si toho vedomí, peniaze väčšina z nich nemohla čerpať, pretože sú takzvanými podnikmi v ťažkostiach,“ povedal Drucker.

Verí, že o milióny z eurofondov sa budú môcť uchádzať v ďalších eurofondových výzvach, kde je pre nemocnice pripravených vyše 80 miliónov eur.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM