Rôzne

Miro Žbirka: Mal som byť futbalistom, osudnou sa mi stala lavička

Možno by dnes behal po futbalovom trávniku. Všetko je ale tak, ako má byť. Nášho najznámejšieho speváka priviedla k sláve a Modusu lavička.

Ilustračný obrázok k článku Miro Žbirka: Mal som byť futbalistom, osudnou sa mi stala lavička
Zdroj: TASR

Spevák Miroslav Žbirka docestoval na sobotný koncert na Štrbskom Plese vlakom a krátko po ňom uviedol, že to bol dobrý nápad. Naše veľhory sa podpísali aj pod niektoré jeho známe skladby.

„V Tatrách som toho zažil veľa. Deti sa tu učili lyžovať, zložil som tu pár skladieb. Dnes sme hrali skladbu Mám rád a síce sa tam spieva, len tak ležať na Floride, v tom sa vyznám, to mi ide, ale ja som tu skladbu zložil tu v Tatrách, keď snežilo,“ poznamenal s úsmevom spevák. Žbirka dodal, že pobyt vo veľhorách si dlho neužije, pretože musí cestovať naspäť do Bratislavy kvôli ďalšiemu koncertu.

Bol by futbalista?

Ako spevák prezradil, tak pôvodne nemal byť vôbec spevákom, ale futbalistom. Vysvetlil, že k spevu sa dostal tak, že v minulosti sedel na lavičke s gitarou a v tom mu niekto povedal, že neďaleko nacvičuje kapela.

„Povedali mi, že mám celkom zaujímavý hlas a potrebujú speváka. A tak vznikol prvý Modus,“ vysvetlil. Spevák potvrdil, že rád skladá nové piesne. „Posledný pokus vznikol v priebehu tohto týždňa. Toto mi zostalo dodnes a baví ma to. Rád koncertujem a hľadám melódie,“ povedal.

Veľa ešte o ňom nevieme

Počas koncertu sa predstavil so skupinou The Backwards, ktorá na slovenskej hudobnej scéne už 20 rokov imituje anglickú legendárnu kapelu The Beatles. O spevákovi je známe, že je milovníkom tejto anglickej skupiny.

Novinkou, ktorú po koncerte spevák prezentoval je kniha Miro Žbirka zblízka, ktorej autorom je Honza Vedral. „Autor zo mňa vytiahol veci, ktoré sú kombináciou toho, že hovorím o všetkých LP platniach, CD a o hudbe chronologicky, ale zároveň aj o živote. On to tam tak zaujímavo kombinuje. Vďaka nemu ide o reprezentatívnu knihu a som mu vďačný, že existuje,“ doplnil.

Miro Žbirka
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM