Technológie

Pre prichádzajúcich Ukrajincov je od soboty prístupný informačný web

Informačnú webovú stránku vytvorila štátna spoločnosť Slovensko IT patriaca pod MIRRI v spolupráci s Migračným úradom Ministerstva vnútra SR.

Ilustračný obrázok k článku Pre prichádzajúcich Ukrajincov je od soboty prístupný informačný web
Zdroj: Facebook.com/Veronika Remišová

Pre ľudí prichádzajúcich z Ukrajiny je od soboty prístupný špeciálny informačný web ua.gov.sk. Nájdu tam najdôležitejšie informácie. TASR o tom informoval odbor komunikácie Ministerstva investícií, regionálneho rozvoja a informatizácie (MIRRI) SR.

Pre pomoc môžete použiť mail pomocpreukrajinu@minv.sk alebo zavolať na číslo + 421 248 593 312.

„Pre ľudí z Ukrajiny, ktorí ušli pred ruskou agresiou, spúšťame stránku v ukrajinskom jazyku, kde nájdu všetky potrebné informácie, ako postupovať po prekročení slovenských hraníc a kde hľadať pomoc,“ povedala vicepremiérka a ministerka informatizácie Veronika Remišová (Za ľudí).

Stránka zatiaľ ponúka odpovede na často kladené otázky, napríklad čo sa bude diať po prekročení hraníc, kde hľadať dočasné útočisko, možnosti práce alebo zdravotnej starostlivosti na Slovensku.

Ďalej obsahuje kontakty na políciu, hasičov, zdravotnú službu či ukrajinskú ambasádu. Sú tam aj informácie pre žiadateľov o azyl a informácie o hraničných priechodoch.

„Postupne budeme stránku vylepšovať a pridávať na ňu všetky dôležité informácie v rámci rôznych rezortov,“ deklarovala Remišová.

Informačnú webovú stránku vytvorila štátna spoločnosť Slovensko IT patriaca pod MIRRI v spolupráci s Migračným úradom Ministerstva vnútra SR.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM