Aktualizované Futbal

Misia splnená: Spartak doma prehral, no postúpil cez Legiu Varšava!

Futbalisti FC Spartak Trnava postúpili do 3. predkola Ligy majstrov. V druhom predkole vyradili Legiu Varšava, po víťazstve 2:0 na ihrisku súpera stačila zverencom trénera Radoslava Látala na postup aj prehra 0:1 v utorňajšej odvete pred vyše 17-tisícovou diváckou kulisou.

Ilustračný obrázok k článku Misia splnená: Spartak doma prehral, no postúpil cez Legiu Varšava!
8
Galéria
Zdroj: TASR

Trnava nezvolila „betonársky“ štýl hry a od úvodných minút bola smerom dopredu aktívna. Lenže iba po šestnástku súpera, z čoho nevyťažila žiadnu vyloženú príležitosť. Naopak, v 12. minúte domáci kapitán Godál zluftoval pred vlastnou päťkou loptu a takmer prekvapil Chudého, ktorý ju z bránkovej čiary mrštným zákrokom vyškriabal do bezpečia a nedoprial Legii gólový darček. V 14. minúte po centri Hloušeka z ľavej strany hlavičkoval nebezpečne Kante, ale bránu netrafil. Presnú mušku nemal ani na druhej strane Jirka, ktorého krížna strela znamenala pre Spartak iba roh a ten Sloboda nezahral tak, ako by si sám predstavoval. Legia pôsobila lepším dojmom ako v prvom zápase na domácej pôde, ale „andeli“ jej nedovolili ovládnuť stred poľa a keď niečo prešlo za ich obranu, obetavosťou všetko vyriešili k spokojnosti. Legiu navyše už v 37. minúte oslabil Vešovič, ktorý po faule na Čonku uvidel od rozhodcu druhú žltú kartu a porúčal sa pod sprchy, krátko nato skončil vykázaný na tribúne asistent trénera Legie. Tento moment spolu s bezgólovým polčasovým skóre posúvali Spartak bližšie k vytúženému 3. predkolu.

Poľský šampión musel hrať po zmene strán vabank. K streleniu gólu mu mali pomôcť príchody dvojice ofenzívnych hráčov Cafua a Carlitosa. Spartak sa až príliš stiahol do obrannej ulity, čo súper využil. V 63. minúte po centri z pravého krídla Iňaki Astiz nikým neatakovaný zblízka prekonal Chudého – 0:1. Legia zacítila šancu a zápas dostal nový náboj. V 68. minúte Chudý podržal svoj tím po strele, ktorá zaváňala gólom. Spartak sa zahrával s ohňom, keď sa zameral na bránenie. Očakávaný tlak Legie však neprišiel, zmaril ho ďalším vyúčením Antolič. Spartak mohol v závere vyrovnať, ale šance Vlaska, Egha a Greššáka v sieti neskončili. Napriek prehre však štadión po konečnom hvizde rozhodcu vybuchol postupovou radosťou.

Odvetný zápas 2. predkola LM 2018/2019:

FC Spartak Trnava – Legia Varšava 0:1 (0:0)

Gól: 63. Iňaki Astiz. ŽK: Tóth, Vlasko – Vešovič, Antolič. ČK: 37. Vešovič po 2. ŽK, 85. Antolič po 2. ŽK. Rozhodovali: Reinshreiber – Krasikow, Hassan (všetci Izr.), 17 204 divákov.

Spartak: Chudý – Tóth, Godál, Čonka – Kadlec, Grendel (69. Miesenböck), Sloboda (76. Vlasko), Greššák, Rada – Jirka, Egho (90.+1 Hladík)

Legia: Malarz – Wieteska, Iňaki Astiz, Pazdan (53. Carlitos) – Maczyňski (80. Hämäläinen) – Vešovič, Radovič (46. Cafu), Antolič, Hloušek – Kante, Kucharczyk

Radoslav Látal, tréner Spartaka Trnava /zdroj: RTVS/: „Nebolo to z našej strany ideálne, ale zaplať pán Boh za dve červené karty, ktoré dostal súper, čím si skomplikoval odvetu. Potvrdilo sa to, čo som hovoril už na predzápasovej tlačovej konferencii, teda že to bude ťažký zápas. Ukázala sa kvalita Legie, vďakabohu, že to takto dopadlo. Týmto zápasom sme žili celý týždeň, sme radi, že sme potešili fanúšikov, je to nádherné.“

Erik Grendel, stredopoliar Spartaka /zdroj: RTVS/: „Bolo to mojich najdlhších 20 minút v živote, keď som v závere musel sledovať zápas z lavičky. Chlapci to však ubojovali a ideme ďalej. Všetko je to v hlavách, báli sme sa o výsledok namiesto toho, aby sme využili početnú výhodu. Z toho potom vyústil gól Legie, zaplať pán Boh, že sme nedostali druhý. Základom nášho úspechu bolo víťazstvo 2:0 vo Varšave. Ideme si za svojím snom, nerozprávame o ňom nahlas, ale potichu sa za ním vkrádame.“

Futbal Slovensko: viac aktuálnych správ z futbalu

Zdroj: Dnes24.sk
Misia splnená: Spartak postúpil cez Legiu Varšava!
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM