Juraj Ščerbík Regióny Regióny

Mladí Bardejovčania obhájili tituly

Bardejov reprezentovali dvaja mladí reprezentanti Slovenska - Soňa Zbrehová a Janík Velgos.

Ilustračný obrázok k článku Mladí Bardejovčania obhájili tituly
Zdroj: EastLabs.sk

BIALA PODLASKA/BARDEJOV. V dňoch 25.6.-1.7. sa konali Majstrovstvá Európy v silovom trojboji v meste Biala Podlaska v Poľsku SAST (Slovenská Asociácia Silového Trojboja). Bardejov reprezentovali dvaja mladí reprezentanti Slovenska – Soňa Zbrehová a Janík Velgos, ktorí sa nestratili medzi 400 pretekármi z 23 krajín Európy a vybojovali tak cenné tituly Majstrov Európy 2017. V nedeľu pretekal Janík Velgos. Začal výborne v drepe 345 kg, hneď WR-svetovým rekordom, ale v tlaku pre technickú chybu, nielen rozhodcov, nedal základ a nemohol tak pokračovať a dokončiť preteky. Takže sa musel sústrediť už len na samostatnú discipílnu – tlak na lavičke (benchpress), ktorá ho čakala vo štvrtok.

Veľkú nádej sme vkladali do Soničky Zbrehovej, ktorá pretekala v pondelok, kde po úvodných pokusoch, potvrdila svoju zvyšujúcu sa výkonnosť a vybojovala 1. miesto v kategórii do 75 kg, (teen T3–18–19 rokov, RAW – drep – 125kg, tlak – 62,5 kg, mŕtvy ťah –145kg, total 332,5kg).

Vo štvrtok nastúpil na svoj reparát Janík Velgos, ktorý už nenechal nikoho na pochybách, že patrí medzi svetovú špičku v tlaku na lavičke a svojím odhodlaním, silou a precíznou technikou prekonal všetkých dorastencov, juniorov a mužov, čím vytvoril nový svetový rekord v hodnote 310 kg.

Vybojoval tak 1. miesto v kategórii do 125kg (teen T2 –16 –17 rokov, EQ – tlak na lavičke –3 10 kg WR-svetový rekord). Stal sa tak aj absolútnym víťazom bez rozdielu hmotnosti a veku pretekára.

Soňa Zbrehová,pretekala aj v samostatnej disciplíne mŕtvy ťah RAW, čo je jej obľúbená disciplína a posledným pokusom ľahúčko zdvihla 150kg, čo bol aj nový svetový rekord v jej kategórií a ten ju posunul na 1. miesto nielen v jej kategórií, ale aj na 1. miesto v absolútnom hodnotení bez rozdielu hmotnosti a veku pretekára.

Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM