Jakub Forgács Ostatné športy

Mladí bojovníci MMA z bystrického klubu sa ukázali v plnej paráde: Súperov zdolali hneď v prvých kolách FOTO

Svojim súperom nedali šancu a stačilo im na to pár desiatok sekúnd. Bojovníci z banskobystrického Erawan Gymu predviedli parádne výkony. V kole MMA - SLAM ligy jasne excelovali.

Ilustračný obrázok k článku Mladí bojovníci MMA z bystrického klubu sa ukázali v plnej paráde: Súperov zdolali hneď v prvých kolách FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu sa zverenci trénera Róberta Výbošteka z banskobystrického klubu Erawan Gym zúčastnili deviateho kola slovenskej amatérskej ligy MMA – SLAM v Bratislave. A veru, darilo sa im na výbornú.

„Liga je organizovaná Slovenským zväzom MMA (mixed martial arts – zmiešané bojové umenia) a konala sa na pôde Octagon fighting Academy. Zápasy MMA prebiehali v klietke pod upravenými pravidlami UFC – 2 kolá po 5 min,“ povedala pre Bystrica 24 Terézia Rumanovská, zakladateľka klubu, ktorá spomenula, že súťaž sa začala vážením zápasníkov, lekárskou prehliadkou a poučením o pravidlách.

Ako ďalej uviedla, súťažilo sa v jednotlivých váhových kategóriách. Za Erawan Gym v tomto kole SLAM nastúpili Samuel Matejka (19) vo váhovej kategórii do 93 kg, ktorý vo svojom debute zvíťazil v prvom kole za 2 min 29 s – technické KO (údery) a Jakub Gombík (16) vo váhovej kategórii do 77 kg zvíťazil v prvom kole za 1 min. 52 s – vzdanie sa súpera (gilotína – škrtenie).

Dozvedeli sme sa tiež, že takéto parádne úspechy borcov z banskobystrického Erawan Gymu nie sú vôbec výnimočné. „V tejto súťaži sa klub Erawan Gym zúčastnil po tretí krát, vždy so 100%-nou úspešnosťou,“ dodala Rumanovská.

Slovenská liga amatérov MMA, v skratke SLAM, je formát amatérskej ligy pre zápasníkov v MMA. Tú organizuje Slovenský zväz MMA, ktorého zakladateľmi sú Pavol Šipkovský, Branislav Huťka a Attila Végh. SLAM zápasníkom poskytuje príležitosť, zápasiť a konfrontovať svoju úroveň proti zápasníkom z iných gymov. Vznik samotnej ligy sa datuje 21. septembra 2013, kedy sa konalo jej prvé kolo. Aktuálne je naplánované už desiate v poradí, ktoré sa uskutoční 19. marca v Bratislave.

Čítajte tiež:

Ján to na lyžiach vie a už teraz na seba púta pozornosť: Mladý talent z Bystrice zbiera úspechy na svahoch

Obdivuhodný úspech mladých bystrických džudistov: Rok odštartovali krásnou medailovou zbierkou FOTO

Titulná foto: Erawan Gym

Foto: Branislav Huťka a Peter Dzurjanin

Úspech bystrických bojovníkov MMA v OBRAZOCH
8
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM