Lukáš Zavacký Regióny

Mladí ľudia z mesta za severným polárnym kruhom pricestovali do Košíc: Tu je dôvod ich dlhodobej návštevy

V Európe i na celom svete sa do zahraničia cestuje aj pre iné dôvody ako len pre ekonomickú nestabilitu či vojnu vo vlastnej krajine. Do Košíc zavítalo 25 mladých ľudí až z mesta za severným polárnym kruhom, aby rozvíjali svoje vedomosti. Čítajte o čo ide!

Ilustračný obrázok k článku Mladí ľudia z mesta za severným polárnym kruhom pricestovali do Košíc: Tu je dôvod ich dlhodobej návštevy
Zdroj: TASR

Univerzita veterinárskeho lekárstva a farmácie (UVLF) v Košiciach prijala do svojich radov študentov z nórskeho mesta Bodö.

„V Košiciach títo študenti absolvujú trojsemestrové štúdium a po jeho ukončení získajú spoločný bakalársky diplom Bakalár vied o živočíchoch od obidvoch univerzít – UVLF v Košiciach i svojej domácej Nord University v Bodö. Na tejto univerzite študuje okolo 12.000 študentov a je treťou najväčšou vzdelávacou inštitúciou v Nórsku. UVLF v Košiciach ponúka tento študijný program spolu s fakultou biologických vied a akvakultúry,“ uviedla Natália Novotná zo spomenutej univerzity.

Program spoločného vzdelávania sa realizuje od školského roku 2010/2011 v študijnom odbore všeobecné veterinárske lekárstvo v dennej forme štúdia v angličtine. „Prvá časť štúdia v trvaní troch semestrov sa realizuje na Fakulte biologických vied a akvakultúry Nord University v Bodö a druhá, tiež trojsemestrová, na Univerzite veterinárskeho lekárstva a farmácie v Košiciach,“ pokračovala N. Novotná, podľa ktorej sa po ukončení štúdia odovzdá všetkým študujúcim diplom a titul od oboch vysokých škôl.

Môže vás zaujímať

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM