ELA Zo zahraničia

Módny reťazec Zara spúšťa vlastný SECOND HAND: Čo čaká zákazníkov a kde bude služba dostupná?

Spoločnosť Inditex, ktorá je majiteľom značky, službu spustí 3. novembra 2022.

Ilustračný obrázok k článku Módny reťazec Zara spúšťa vlastný SECOND HAND: Čo čaká zákazníkov a kde bude služba dostupná?
Zdroj: pixabay.com

Od budúceho mesiaca si zákazníci budú môcť dať opraviť oblečenie, ktoré si zakúpili od značky Zara. Odev môže pochádzať z ktorejkoľvek sezóny, predajca dokonca vymení napríklad pokazené gombíky či zipsy. O vstupe Zary do sektora secondhandového oblečenia informujú agentúry Reuters aj Bloomberg.

Menej odpadu

Spoločnosť Inditex, ktorá je majiteľom značky, službu spustí 3. novembra. Uviedla, že tak chce prispieť k redukcii odpadu a zníženiu spotreby. Dostupná bude v kamenných pobočkách, na webe aj v mobilnej aplikácii.

Dostupná bude v kamenných pobočkách, na webe aj v mobilnej aplikácii. S novou iniciatívou môžu zatiaľ počítať len britskí zákazníci. Spojené kráľovstvo bolo vybrané ako testovací trh. Firma nespresnila, či sa tento servis chystá rozšíriť aj na iné trhy.

Inditex takto ponúka možnosť ďalej predať svoj tovar prvýkrát. Spoločnosť nespresnila, či sa tento servis chystá rozšíriť aj na iné trhy. Inde ale ponúka možnosť darovať oblečenie charite.

Životnosť oblečenia

Služba Zara Pre-Owned reaguje na fakt, že sa nosené oblečenie tejto značky už teraz úspešne predáva na iných platformách a je populárny na sociálnych sieťach, ako je Instagram.

Predajný priestor bude rozdelený do kategórií podľa druhu tovaru. Bude obsahovať podrobné informácie o každom výrobku vrátane aktuálnych fotografií, ktoré dodá predávajúci, a originálneho popisu výrobku, ktorý poskytne Zara.

„Platforma je výhradne koncipovaná ako nástroj, ktorý má zákazníkom pomôcť predĺžiť životnosť ich oblečenia a tiež pomôcť zaujať cirkulárny prístup,“ uvádza Paula Ampuero z oddelenia pre udržateľnosť.

Módne reťazce čelia kritike ohľadom znečisťovania planéty, v súčasnosti je textilný priemysel globálne zodpovedný za až 10 percent ročne vyprodukovaných emisií uhlíka.

Ilustračné foto

Neprehliadnite aj:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM