Správy Zo Slovenska

MOJA PEŇAŽENKA: Potrebujete sa zbaviť dlhov? Na 9 miestach vám poradia zdarma

Väčšina Slovákov žije na dlh. Ak ste sa dostali do začarovaného kruhu dlžôb, máte možnosť vyhľadať odbornú pomoc. Pozrite sa, na ktorých miestach.

Ilustračný obrázok k článku MOJA PEŇAŽENKA: Potrebujete sa zbaviť dlhov? Na 9 miestach vám poradia zdarma
Zdroj: TASR

Iba každý siedmy Slovák je v natoľko dobrej finančnej situácii, že si môže dovoliť sporenie. Len o trochu viac než polovica (51 %) obyvateľov má síce dostatok peňazí na bežné fungovanie, ale väčšie výdavky im spôsobujú problémy.

Ukázal to prieskum spoločnosti Millward Brown pre spoločnosť KRUK Česká a Slovenská republika, ktorá sa špecializuje na správu dlhov finančných inštitúcií a zákazníkov z korporácií.

Máte dlhy, dajte si poradiť

Úver spláca v súčasnej dobe viac než polovica (51 %) Slovákov, pričom 14 % obyvateľov SR má pohľadávky po splatnosti. Najčastejšie sa jedná o splatenie bankových pôžičiek, spotrebných úverov a nezaplatených účtov za mobilný telefón.

Práve ľudia vo finančnej tiesni, ktorí nie sú schopní splácať svoje záväzky, sa môžu v dňoch 14. až 16. novembra v rámci Dňa bez dlhov, zadarmo poradiť s odborníkmi o tom, ako riešiť svoju zložitú finančnú situáciu.

Odborní poradcovia budú k dispozícii na deviatich kontaktných miestach po celom Slovensku – v komunitných centrách Človeka v ohrození, v zariadeniach neziskových organizácií: Depaul Slovensko a Domov sv. Jána z Boha ako aj na autobusových staniciach v Bratislave a v Košiciach. Viac informácií nájdete aj na www.nasedlhy.sk

Zdroj: internet
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM