Správy Politika

Monika Beňová sa rozvášnila: Drsná kritika vlády a JASNÝ POSTOJ k referendu

Dlhoročná politička sa vyjadrila k referendu za demisiu vlády z dielne strany Smer-SD. Známe mená z koalície nešetrila.

Ilustračný obrázok k článku Monika Beňová sa rozvášnila: Drsná kritika vlády a JASNÝ POSTOJ k referendu
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Opozičný Smer-SD spustil pred časom petičnú akciu k referendu za demisiu vlády. Všeľudové hlasovanie by chcel spojiť s jesennými voľbami 29. októbra. Politickú podporu referendu podľa predsedu strany Roberta Fica deklarovali mimoparlamentné strany Hlas-SD, SNS a Republika.

Vymenovala zlyhania

K situácii sa na sociálnej sieti vyjadrila aj europoslankyňa a dlhoročná smeráčka Monika Beňová.

Beňová je známa tým, že niekedy kritizuje dianie vo vlastnej strane. Tentoraz však nápad Smeru, teda referendum, odobrila. A vysvetlila prečo.

Europoslankyňa začala vymenúvaním zlyhaní súčasnej vlády. Tvrdí, že koalícia je opäť rozhádaná, SaS prestáva chodiť na koaličné rady, plán obnovy mešká a problémy sú aj v rezorte zdravotníctva. Spomenula aj niekoľko konkrétnych mien, kritika sa zviezla na ministrov Jaroslava Naďa, Jána Budaja aj Veroniku Remišovú. Nepáči sa jej tiež prístup vlády k energetickým otázkam a spomenula aj hlavu štátu.

„P. prezidentka “by podporila” prechod z jednomyseľného hlasovania na väčšinové v oblasti zahraničnej a bezpečnostnej politiky v EÚ. (Ja to určite nepodporím),“ píše europoslankyňa.

Za referendom stojí

Po emotívnej kritike vlády prešla Monika Beňová k téme referenda. Jasne sa vyjadrila, že je za a ľuďom adresovala výzvu na podpis petičných hárkov.

„Naša vrcholoví politickí činitelia by sa mohli konečne naučiť, že záujmy našej krajiny musia byť pre nich na prvom mieste. Preto podporujem #referendum2022,“ napísala.

Známe sú už otázky, ktoré má smerácke referendum obsahovať. Prvá otázka má znieť: „Súhlasíte s tým, že vláda SR má bezodkladne podať demisiu?“. Druhá otázka má byť v tomto znení: „Súhlasíte s tým, že predčasné skončenie volebného obdobia Národnej rady (NR) SR je možné uskutočniť referendom alebo uznesením NR SR?“.

Ďalšie aktuálne a zaujímavé správy z domova a zo sveta nájdete aj na našej stránke Dnes24 a Facebooku.

Zostaňte v obraze! Ďalšie správy z domova i zo sveta

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM