Veronika Ondo-Cholewová Správy Regióny

Morské oko láka turistov aj v zime: Obec však upozorňuje návštevníkov!

Morské oko má svoje čaro aj v zimnom období. Obec Remetské Hámre sa však na návštevníkov obracia s takýmto upozornením...

Ilustračný obrázok k článku Morské oko láka turistov aj v zime: Obec však upozorňuje návštevníkov!
Zdroj: Peter Karackaj

Morské oko je atraktívnym a častým turistickým cieľom, vedú tam turistické chodníky aj od Remetských Hámrov. Prístup k jazeru je od spomínanej obce asfaltovou cestou až na blízke parkovisko. Obec Remetské Hámre však upozorňuje na aktuálnu situáciu.

Upozornenie

Morské oko patrí k príjemným výletom pre jednotlivcov i trebárs pre rodiny s deťmi. Na príjazdovom parkovisku si zvykli návštevníci odstaviť auto a pešo sa prejsť po ceste s miernym stúpaním až ku samotnému jazeru. V zime to tam vyzerá síce ako z rozprávky, no aktuálne je dobré vedieť, že spomínaná obec sa na návštevníkov obracia s upozornením. A to sa týka prístupovej cesty na Morské oko a tiež parkoviska pod Morským okom.

„Nakoľko v našej lokalite obce a obzvlášť nad obcou napadlo za krátke obdobie veľké množstvo snehu, tak aj prístupová cesta na Morské oko a parkovisko pod ním, sú veľmi ťažko udržateľné v požadovanej dostupnosti pre bežné vozidlá,“ vyjadril sa pre náš spravodajský portál Michalovce 24 starosta obce Remetské Hámre Marek Kondžura.

A hlava spomínanej dediny pridala aj ďalšie slová, o ktorých je dobré vedieť. „Neodporúčam ísť tam s vozidlami, ktoré nemajú pohon 4×4 a bez snehových reťazí už vôbec nie,“ upozornil prvý muž obce Remetské Hámre, v ktorej katastri leží Morské oko.

Autá zapadli

Ako z obce ďalej dodali, Lesy SR, ktoré túto cestu spravujú, už pripravujú dopravné značenie, ktoré hneď za obcou upozorní, že cesta sa v zime neudržiava pravidelne. V pláne je podľa obce taktiež dopravná značka, ktorá upozorní na použitie snehových reťazí.

„Počas tejto zimy sme už niekolkokrát riešili situáciu na parkovisku, kde zapadlo niekoľko desiatok áut,“ povedal starosta a zároveň dodal, že takéto prípady nie sú ojedinelé.

Stretli sa podľa jeho slov aj s turistami o 22. hodine, ktorí prišli dole z parkoviska peši a uviedli, že uviazli v snehu. „Vytiahli sme ich traktorom, pretože hore napadlo toľko snehu, že už nemohli autom zísť dole do dediny,“ dodal na záver starosta Remetských Hámrov.

No a ak Morské oko máte v obľube, určite vás poteší naša archívna fotogaléria, v ktorej nájdete zimné zábery práve z neho.

Zima ale vie byť krásna aj v iných kútoch Slovenska. Vo videu nižšie uvidíte vodopád Skok, ktorý sa premenil na ľadové cencúľe.

Čarokrásne zábery z Morského oka: Takto nádherná dokáže byť zima!
7
Galéria
Zdroj: Peter Karackaj
Zdroj: Dnes24.sk

Hl. foto: archív, P. Karackaj

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM