Krimi

Mosnára obvinili z pokusu o vraždu exprimátora Hurbanova Basternáka

Vladimír Mosnár obvinenie rovnako ako aj žalobu zo samotnej vraždy exprimátora odmieta.

Ilustračný obrázok k článku Mosnára obvinili z pokusu o vraždu exprimátora Hurbanova Basternáka
Zdroj: TASR

Vladimír Mosnár, ktorý v súčasnosti čelí procesu na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica, v prípade vraždy exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka je najnovšie obvinený aj z pokusu o jeho vraždu.

Výstrel na exprimátora

K činu malo dôjsť ešte pred samotnou vraždu politika, ktorá sa odohrala 9. júla 2010. „Došlo k obvineniu osoby, ktorá mala 3. marca 2010 strieľať na už nebohého exprimátora Hurbanova Lászlóa Basternáka. V súčasnosti sa vzhľadom na aktuálne štádium a na prebiehajúce úkony nebudeme podrobnejšie vyjadrovať, ani konkretizovať iniciály obvinených osôb,“ uviedla hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.

Na obvinenie vo štvrtok upozornila TV Markíza. Podľa tohto zdroja Basternák – vtedajší krajský poslanec a kontrolór Hurbanova sa vracal s manželkou z prechádzky so psami, keď na neho niekto vystrelil. Basternák tento útok prežil. Vladimír Mosnár obvinenie rovnako ako aj žalobu zo samotnej vraždy exprimátora odmieta.

Dokonaná vražda

V prípade dokonanej vraždy je obžalovaný Roman Ostružlík, ktorý mal byť objednávateľom. Prokurátor ÚŠP viní z tohto skutku aj sprostredkovateľku Alenu Zsuzsovou a spomínaného Vladimíra Mosnára, ktorý mal objednávku vraždy prevziať a zadať jej vykonanie. Strelec Štefan Kaluz si za ňu už právoplatne odpykáva 25-ročné väzenie.

Vladimír Mosnár aj Kaluz pracovali ako ochrankári pre jedného z bosov bratislavskej skupiny sýkorovcov Františka Borbélyho. Zamestnaní boli ako ochrankári v jeho detektívnej kancelárii DKFB.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM