Krimi

Mrazivé svedectvo člena gangu sátorovcov: Bosovi nikto nepovedal nie!

Keby nespravil, čo od neho Sátor chce, dal by ho zlikvidovať. „Sátorovi nikto nepovedal nie,“ vypovedal Kádar.

Ilustračný obrázok k článku Mrazivé svedectvo člena gangu sátorovcov: Bosovi nikto nepovedal nie!
Zdroj: TASR/Ivan Kríž

Bos zločineckej skupiny sátorovcov Ľudovít Sátor by za odpor potrestal každého zavraždením. V procese s Lehelom Horváthom pred Špecializovaným trestným súdom (ŠTS) v Pezinku o tom vypovedal na 25-ročný trest odsúdený člen gangu Kristián Kádar.

„Bola to moja úloha“

Lehel H. čelí obžalobe z piatich vrážd. Medzi nimi sa mal podieľať na vražde člena skupiny Andreja Reisza v roku 2006. „My sme s Lehelom H. nechceli zavraždiť Reisza. Ja som prerušil kontakty so skupinou v roku 2006. Vyhýbal som sa kontaktom so Sátorom. Ten nás však postavil pred hotovú vec, aby sme ho zavraždili,“ uviedol Kádar.

Osobne vraždu nevidel. V jej čase bol schovaný v kríkoch bývalého družstva v Čótfe pri Dunajskej Strede. Okrem Reisza, Sátora prišiel aj Zsolt Nagy alias Čonty. „Zrazu som počul výstrel, tam vo vnútri sa Sátor sám rozhodol, že ho zastrelí. Moja úloha predtým bola, aby som zastrelil Reizsa ja. Mal som zbraň, ja som nikoho v živote však nezastrelil,“ povedal.

Ako dodal, keby nespravil, čo od neho Sátor chce, dal by ho zlikvidovať. „Sátorovi nikto nepovedal nie,“ vypovedal Kádar. Nikdy však nebol svedkom, že by takýto odpor potrestal vraždou. Pozostatky Reisza sa nikdy nenašli.

Lehel H. je okrem vrážd obžalovaný aj zo skutkov podporovania a zosnovania zločineckej skupiny sátorovcov a krádeže 45,5 milióna slovenských korún z bezpečnostnej schránky v Dunajskej Strede. Medzi zavraždenými je bos skupiny sátorovcov Sátor, k vražde ktorého sa Lehel H. v roku 2010 priznal. Telo sa nenašlo, páchatelia mŕtvolu údajne viac ráz vykopali a ostatky premiestňovali.

Prečítajte si aj

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM