Webnoviny - Svet

Muž chcel bratovi pripraviť oslavu, tak ohlásil bombu

WEBNOVINY.SK

NOVÉ ZÁMKY 28. februára (WEBNOVINY) – Nezvyčajnú narodeninovú oslavu chcel vraj pripraviť bratovi 27-ročný Novozámočan.

V pondelok podvečer zavolal na tiesňovú linku, predstavil sa celým menom a policajtom oznámil, že na Námestí republiky umiestnil časovanú bombu, ktorá do hodiny vybuchne, ak nedostane 10 miliónov eur.

Evakuovať museli dokonca aj jedenásťposchodový panelák a celé okolie uzavreli. Ako agentúru SITA informovala nitrianska policajná hovorkyňa Božena Bruchterová, na mieste zasahovalo dvadsať policajtov aj so psom na vyhľadávanie výbušnín, hasiči, záchranári, plynári, elektrikári a mestskí policajti.

Akcia sa skončila krátko pred 20:00, žiadnu výbušninu však nenašli. Kriminalisti lokalizovali mobil a v krátkom čase zadržali 27-ročného Novozámočana, ktorý sa vo výhražnom telefonáte predstavil menom svojho brata, ku všetkému sa priznal.

Ako dôvod svojho konania uviedol, že má s rodinou nezhody a preto chcel na seba upozorniť, uviedla Bruchterová. Svoje konanie oľutoval a povedal, že len chcel pripraviť bratovi narodeninovú oslavu.

Vyšetrovateľ dvadsaťsedemročného Milana už obvinil z vydierania a šírenia poplašnej správy. V prípade dokázania viny mu hrozí dva až šesť rokov. Stíhaný je na slobode.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM