Svet Zo zahraničia

Muž, ktorého predvolali ako svedka, zomrel na súdnej toalete: Našli ho po troch dňoch

Muža vo veku 70 rokov, ktorého predvolali ako svedka na súd v nemeckom meste Kiel, našli tri dni po termíne pojednávania mŕtveho na súdnej toalete.

Ilustračný obrázok k článku Muž, ktorého predvolali ako svedka, zomrel na súdnej toalete: Našli ho po troch dňoch
Foto: Peter Handzuš

Pri obhliadke tela sa zistilo, že zrejme podľahol infarktu, informovala v utorok tlačová agentúra DPA s odvolaním sa na vyjadrenia predstaviteľov súdu a prokuratúry, ako aj na článok miestneho denníka Kieler Nachrichten.

Nemenovaného svedka súd predvolal na 29. októbra, aby vypovedal proti mužovi obžalovanému v súvislosti s fingovanými automobilovými nehodami.

Sudca vtedajšie pojednávanie odročil pre neprítomnosť obžalovaného. Nedostavil sa však ani svedok, ktorý následne niekoľko dní nedvíhal telefón. Dôvod bol známy až 1. novembra, keď ho našiel strážnik mŕtveho v zamknutej kabínke na toalete v budove súdu.

Podpredsedníčka súdu Beate Flatowová incident vysvetlila tým, že upratovania služba, ktorá toaletu denne čistí, sa zrejme domnievala, že kabínka bola zneprístupnená pre návštevníkov, lebo sa v nej „znova roztrhlo potrubie“. Ubezpečila však, že strážnici budú po novom „denne kontrolovať všetky verejne prístupné priestory, obzvlášť toalety“.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM