Eva Mikulová Zo Slovenska

Muž mal pozitívny test na koronavírus: Nezvládol to a siahol si na život

Muž z juhu Slovenska si siahol na život po tom, ako sa dozvedel, že je pozitívny na koronavírus.

Ilustračný obrázok k článku Muž mal pozitívny test na koronavírus: Nezvládol to a siahol si na život
Zdroj: TASR

Strach z nákazy novým koronavírusom nemusia niektorí ľudia niesť ľahko. Tragický prípad spôsobený nepriamo koronavírusom sa stal na juhu Slovenska. Ako uviedla televízia JOJ, muž (49) si siahol na život po tom, ako výsledky rýchlotestu preukázali, že je pozitívny na koronavírus.

Zachrániť jeho život sa nepodarilo policajtom ani záchranárom. Zdravotníci dokonca skončili v karanténe. Nikto ich totiž neupozornil, k akému prípadu idú.

Pred smrťou informoval políciu

Podľa informácií viacerých zdrojov televízie JOJ o svojom strachu z ochorenia hovoril niekoľkým ľuďom. Známeho do telefónu presviedčal, že má takú formu vírusu, ktorá mu spôsobí istú a pomalú smrť. Ten sa ho snažil upokojiť, že pozitívny výsledok rýchlo testu ešte nič neznamená. Navyše o dva dni mal absolvovať ďalšie testovanie.

Podozrenie, že si muž chce siahnuť na život okamžite oznámil aj polícii. „K úmrtiu muža došlo bez cudzieho zavinenia. Polícia viac informácií v takýchto prípadoch neposkytuje,“ informovala policajná hovorkyňa Martina Kredatusová.

Ako uvádza televízia JOJ, k rozrušenému mužovi ešte predtým, ako sa v dome postrelil volali aj záchranárov, ale oživiť sa ho už nepodarilo.

„Po zásahu pri tomto predmetnom pacientovi skončila celá posádka v karanténe z dôvodu podozrenia na ochorenie na Covid –19,“ uviedol riaditeľ záchrannej zdravotnej služby Matej Polák.

Testovať budú nielen členovia prítomnej posádky. „My z preventívneho hľadiska zvykneme pretestovať aj zvyšných záchranárov, ktorí slúžia na tej istej stanici. Ak je posádke známe, ak ide k pacientovi, ktorý je podozrivý na Covid, tak sa oblečie do ochranných oblekov, v tomto prípade takúto informáciu posádka nedostala,“ dodal Polák.

„Policajti sa na mieste nachádzali v bezpečnej vzdialenosti od mŕtvej osoby. Ich testovanie na ochorenie Covid –19 nebolo potrebné,“ vyjadrila sa Kredatusová.

„Nebohý muž bol spomedzi kolegov, ktorí boli z preventívnych dôvodov testovaní nedávno na prítomnosť ochorenia Covid19, jediný s pozitívnym výsledkom. Okolie ho vnímalo ako vyrovnaného a veselého človeka,“ uvádza televízia JOJ.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM