Eva Mikulová Kultúra

Na Art film feste premietnu filmové novinky z Cannes

Košice sa už po tretíkrát stanú centrom slovenského filmového sveta. Od 15. do 23. júna sa koná 26. ročník Art film festu s mnohými novinkami.

Ilustračný obrázok k článku Na Art film feste premietnu filmové novinky z Cannes
7
Galéria
Zdroj: Art film fest 2018

Milovníci kinematografie sa už teraz môžu tešiť na skutočné filmové lahôdky. Ako prví na Slovensku, uvidia horúce novinky z nedávno skončeného festivalu v Cannes a tiež aj laureáta Zlatej palmy.

Dohromady uvidíme viac ako 200 celovečerných a krátkometrážnych filmov, desiatky inšpiratívnych hostí a bohatý sprievodný program. Prezidentom prestížneho filmového festivalu je Milan Lasica.

Premietanie na šiestich miestach

Filmy sa budú premietať v Kunsthalle, v Kulturparku, v kine Úsmev, v kine Slovan, v Amfiteatri a v Tabačke. Súčasťou festivalu je aj stanové mestečko, ktoré bude v parku pri Kulturparku. Vstup do stanového mestečka bude umožnený len návštevníkom so špecifickým náramkom, ktorý vám po zaplatení jednorazového poplatku vydajú v pokladni AFF v Kulturparku. Stanové mestečko bude v prevádzke od 15. 6. (od 12,00 hod.) do 24. 6. (do 12,00 hod.) 2018

100 rokov od vzniku Československa

Jedným z leitmotívov 26. ročníka najstaršieho a najväčšieho slovenského filmového festivalu bude 100. výročie vzniku Československa. Tejto významnej udalosti našich dejín bude venovaná aj špeciálna programová sekcia 100 rokov vzájomnosti (100 SK/CZ), ktorá si prostredníctvom starších aj celkom nových, hraných i dokumentárnych filmov pripomenie niekoľko vybraných kľúčových osobností a zlomových udalostí spoločnej histórie. Zostavovateľkou sekcie je filmová historička Eva Filová.

Premietanie aj v Spišskej Novej Vsi

Novinkou filmového festivalu, bude aj špeciálne premietanie v Spišskej Novej Vsi. Počas dvoch dní (16. a 17.6.2018) sa v tamojšom Kine Mier bude premietať vždy dva razy za deň. Mimoriadne festivalové uvedenie v tomto kine bude 16. júna o 19.30 za osobnej účasti prezidenta AFF Milana Lasicu, umeleckého riaditeľa AFF Petra Nágla a režiséra Juraja Lehotského.

Zdroj: kosice.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM