Radka Novotná Regióny Regióny Regióny

Na Bardejovský jarmok lákajú Hex aj Lucie Bílá. Ťahákom aj takmer 100-ročný parný rušeň

Bardejovský jarmok s takmer 700-ročnou tradíciou spestrí bohatý sprievodný program. Zistite na koho sa môžete tešiť.

Ilustračný obrázok k článku Na Bardejovský jarmok lákajú Hex aj Lucie Bílá. Ťahákom aj takmer 100-ročný parný rušeň
2
Galéria
Zdroj: OOCR Šariš Bardejov

V tomto roku sa koná už 668. historický ročník podujatia, ktoré je zároveň 48. novodobým Bardejovským jarmokom. "Ide o najvýznamnejšie podujatie v oblasti cestovného ruchu, zábavy, kultúry i komercie na severovýchodnom Slovensku,“ informoval riaditeľ Oblastnej organizácie cestovného ruchu (OOCR) „ŠARIŠ“ – Bardejov Radomír Jančošek. Najnavštevovanejšie podujatie severovýchodu Slovenska – Bardejovský jarmok – otvorí svoje brány verejnosti vo štvrtok 22. augusta a potrvá do nedele 25. augusta.

Počas štyroch dní sa na tradičnom Bardejovskom jarmoku predstavia trhovníci s rôznym spotrebným tovarom, nebudú chýbať pohostinské stánky s gurmánskymi špecialitami a nápojmi. V Uličke remesiel predstavia tradičné ľudovoumelecké remeslá s ukážkami tvorby a výroby a priľahlé ulice v centre mesta zaplnia aj zábavné atrakcie a lunaparky. „Vlani tu bolo na zabratej ploche 8600 m2 spolu umiestnených 503 stánkov, z toho 82 s občerstvením. Tento rok sa očakáva podobná účasť,“ doplnil Jančošek.

Prídu Hex aj Lucie Bílá

Ťahákmi tohtoročného Bardejovského jarmoku budú kultúrne podujatia. Vo štvrtok vystúpia Kollárovci, Košický Big Band, Hrdza a Katarzia. V piatok bude rockový festival Bardrock, predstavia sa Metropolis, Hex, Ravenclaw. V sobotu zažiaria Sima, Majself, Dominika Mirgová a Kali. V nedeľu o 20.30 hod. to rozprúdi hlavná hviezda Lucie Bílá, pred ňou ešte vystúpia Riverstone, Buranowski a ďalší. Priestor v programe jarmoku dostanú aj vystúpeina folklórnych súborov, domácich a zahraničných umeleckých telies, či detský jarmok v sobotu v Promenádnom par­ku.

V sobotu 24. augusta bude premávať z Košíc do Bardejova a späť na jarmok historický vlak. Tentoraz to bude nostalgický vlak zložený z historických vagónov a potiahne ho unikátny takmer 100-ročný parný rušeň Ventilovka, pre ktorý to bude rozlúčková jazda na Slovensku. Pre železničných a turistických fajnšmekrov bude pripravená aj mimoriadna ponuka – jazdy s parnou lokomotívou po bardejovskej vlečke až k budove bývalého závodu JAS, čo je skutočne veľká vzácnosť, lebo po týchto koľajniciach nikdy parný vlak neprešiel. Vlak z hlavnej železničnej stanice v Košiciach odchádza v sobotu 24. augusta ráno o 8:15 hod. a z Prešova o 9:30 hod. Spiatočný odchod z Bardejova je naplánovaný na 15:40 hod.

Nasadené desiatky policajtov

Hlavným organizátorom podujatia je mesto Bardejov. Podľa informácií OOCR ŠARIŠ – Bardejov príjmy z jarmoku do rozpočtu mesta Bardejov dosiahli v posledných troch rokoch viac ako 100 000 eur ročne. Na poriadok a bezpečnosť počas jarmoku dohliadne polícia. Vlani bolo počas jarmoku nasadených 48 príslušníkov mestskej polície a 69 policajtov OR PZ Bardejov.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aj zábery z minuloročného Bardejovského jarmoku!

Foto: ilustračné

Bardejovský jarmok 2018
2
Galéria
Zdroj: OOCR Šariš Bardejov
Zdroj: Bardejovský Reportér
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM