Webnoviny - Svet

Na Bratislavskom hrade bude cez víkend veľký piknik

WEBNOVINY.SK

Socha Svätopluka pred Bratislavským hradom. Ilustračné foto.Foto: SITA/Michal BurzaBRATISLAVA 13. mája (WEBNOVINY) – Bratislava bude nadchádzajúci víkend žiť nielen finálovými zápasmi 75. svetového šampionátu v ľadovom hokeji, ale taktiež tým najlepším, čo dokážu vytvoriť kuchári z celého sveta.

Pre Bratislavčanov i návštevníkov pripravilo hlavné mesto v spolupráci s organizátormi II. ročníka Slovak Food Festivalu najväčší piknik na Slovensku, ktorý bude priamo na Bratislavskom hra­de.

Agentúru SITA o tom informoval hovorca primátora Bratislavy Ľubomír Andrassy. Festival kulinárskych špecialít sa slávnostne začne 13. mája od 13:00 za účasti primátora Milana Ftáčnika. V sobotu o 12:00 odštartujú národné majstrovstvá v otváraní ustríc a po dvoch súťažných hodinách si na nich budú môcť pochutnať návštevníci festivalu.

Počas celého víkendu sa na hlavnom, predvádzacom kuchárskom pódiu vystrieda viac ako dvadsať kuchárov, špecialistov gastronómie z celého Slovenska a pripravia varené, pečené, grilované jedlá, múčniky, sladkosti, ale aj studené misy či predjedlá. Vstup na festival svetového kulinárstva je zadarmo. Pre tých, ktorí si nechcú nechať ujsť zápasy najlepších tímov v ľadovom hokeji, bude otvorený „Hokejový stan“, v ktorom budú premietané semifinálové zápasy a zápasy o medaily.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM