Webnoviny - Svet

Na burzu informácií do Humenného príde 13 zamestnávateľov

WEBNOVINY.SK

Ilustračné foto SITA/Jozef JakubčoPREŠOV/HU­MENNÉ 22. mája (WEBNOVINY) – Slovensko-poľskú burzu informácii pripravil na pondelok 23. mája v Humennom Úrad práce, sociálnych vecí a rodiny v spolupráci s podobnou inštitúciou z poľského Rzeszowa. Podujatie, ktoré ponúka informácie o pracovných príležitostiach, štúdiu a stážach doma a v Poľsku a tiež dobrovoľníckej práci sa bude konať v Mestskom kultúrnom stredisku od 9:00 do 14:00.

Ako informoval agentúru SITA riaditeľ odboru zamestnanosti Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny v Humennom Jaroslav Michálek, na burze informácií sa zúčastní 13 zamestnáva­teľských subjektov, a to z Humenného, Vranova nad Topľou, Košíc a z Bratislavy, ako aj agentúry dočasného zamestnávania z Humenného, Bardejova a Prahy. Záujemcovia o vysokoškolské štúdium si budú môcť pozrieť prezentácie vysokých škôl a univerzít zo Slovenska a Poľska. Na konkrétne otázky im budú odpovedať zástupcovia ôsmich vysokých škôl z Košíc, Bratislavy, Prešova a Ružomberka. Z Poľska budú mať zastúpenie vysoké školy z Rzeszowa a Krosna. Svojich informátorov tu budú mať aj mládežnícke organizácie – Informačné centrum mladých, IUVENTA – slovenský inštitút mládeže z Bratislavy, Európska sieť EURES, zameraná na sprostredkovanie zamestnania a podporu zamestnávania v rámci Európskej únie. Bližšie informácie sú zverejnené na www.upsvrhe.sk.

Humenský úrad práce, ktorý má vo svojej kompetencii okresy Humenné a Snina, k 31. marcu vykázal 19,83 percentnú mieru nezamestnanosti registrovaných uchádzačov o zamestnanie. Úrad práce môže mesačne ponúknuť okolo 40 voľných pracovných miest. Michálek uviedol, že zatiaľ nemajú informácie o príchode väčšieho investora do regiónu, ani existujúce firmy výraznejšie nevytvárajú nové pracovné miesta. Jedinou dobrou správou je, že momentálne nemajú nahlásené žiadne hromadné prepúšťanie.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM