Jakub Forgács Hokej

Na bystrickom zimáku sa už mohlo hrať: Prečo stále na ploche nie je ľad? FOTO a VIDEO

Sezóna baranov sa začne mimo ich rodného ľadu. Presvedčili sme sa, že na banskobystrickom zimáku by mohli hrať aj napriek jeho finišujúcej rekonštrukcii. Čo je teda vo veci?

Ilustračný obrázok k článku Na bystrickom zimáku sa už mohlo hrať: Prečo stále na ploche nie je ľad? FOTO a VIDEO
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

O tom, ako prebieha rekonštrukcia banskobystrického zimáku, sme vás informovali už pred pár týždňami. Keď sme vo štvrtok podvečer prišli na bystrický zimák, vládol na ňom čulý ruch a bolo vidno, že práce už finišujú. Napriek tomu sa na ňom ešte nehrá a banskobystrickí hokejisti odohrajú najbližšie domáce zápasy v Brezne.

Nestačí im 1 500 miest

„Všetky práce prebiehajú tak, ako boli zazmluvnené, dokonca sme aj v predstihu. Sedačky, ľadová plocha, chladenie, kompresory, všetko je už hotové. Vo štvrtok sa dokončovali mantinely,“ prezradil manažér projektu rekonštrukcie banskobystrického zimného štadióna Tomáš Novanský. Ako doplnil, jeho osobný záväzok bol, že hokejisti môžu 5. septembra hrať doma zápas, ale s tým, že zatiaľ na tribúnu nemôžu pustiť divákov, lebo nemajú kolaudačné rozhodnutie.

Hokejisti podľa jeho slov nechcú hrať doma bez jednej tribúny, hoci by mohli. „Nestačí im 1 500 lístkov pre divákov na dvoch tribúnach, 3 000 im vyhovuje viac. Nehrá sa kvôli nejakým ich obchodným podmienkam,“ povedal Novanský. Ako spomenul, v tréningovej hale B už hokejisti trénujú, spustená bola 30. augusta. „Aj v hale A sa už môže spraviť ľad, len ho zbytočne budeme robiť, keď na ňom nechcú hrať, ten sa spraví za dva dni. Juniori a dorast tam môžu odohrať domáce zápasy, lebo na ne nechodia diváci,“ pokračoval.

Problémy narobil dážď

„Jediným problémom počas rekonštrukcie bolo, že nám celý august pršalo, že sa nedalo robiť na streche. Keď nemáte dokončenú strechu, nemôžete robiť sadrokartónové podhľady, nemôžete robiť ani podlahy, lebo by ste kachličky dávali do vody,“ podotkol. Nie je to podľa neho zmluvné zdržanie. „Podľa zmluvy sme v predtermíne, ale zdržanie to je kvôli tomu, že sa na tribúne nedá sedieť,“ doplnil.

Ako ďalej spomenul, do konca tohto týždňa sa spraví príprava, aby sa dal klásť plech na strechu. „V priebehu ďalšieho týždňa sa bude na strechu klásť plech a interiéry – kachličky, obkladačky dlažby, to sa všetko popritom urobí. Zmluvu máme do 30. októbra, ale predpokladám, že v polovici októbra, ak mesto povolí dočasné užívanie stavby, sa čisto teoreticky môže hrať už aj domáci zápas,“ povedal Novanský, ktorý dodal, že samotná kolaudácia totiž môže trvať aj mesiac.

Ako vyzerá aktuálny stav bystrického zimáku si môžete pozrieť v našej foto a videogalérii!

Rekonštrukcia bystrického zimaku ide podľa plánu, môže sa na ňom už aj hrať
12
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Rekonštrukcia bystrického zimaku ide podľa plánu, môže sa na ňom už aj hrať
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM