Aktualizované Krimi

Na ceste sa prevrátil autobus s 27 deťmi: Zranilo sa 5 osôb, FOTO

Pohľad, z ktorého až zamrazí. Autobus skončil mimo cesty, na mieste zasahovali desiatky hasičov.

Ilustračný obrázok k článku Na ceste sa prevrátil autobus s 27 deťmi: Zranilo sa 5 osôb, FOTO
14
Galéria

Pri nehode autobusu na Donovaloch sa zranilo päť osôb, jeden dospelý a štyri deti. Všetci sú mimo ohrozenia života, majú iba ľahké zranenia. Potvrdil to veliteľ zásahu Miroslav Benčo z Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Ružomberok a minister školstva Branislav Gröhling (SaS) po príchode na miesto udalosti. V autobuse sa nachádzalo 27 detí a traja dospelí.

Väčšina je v poriadku

Po príchode hasičov na miesto sa všetky deti aj dospelí nachádzali mimo prevráteného autobusu. „Väčšina detí bola v poriadku, niektoré ošetrovala rýchla zdravotná služba,“ podotkol Benčo.

„Veľké zranenia si deti budú niesť počas nasledujúceho obdobia. Budeme sa snažiť deti podporiť a dať im radosť, ktorú by mali cez leto dostávať,“ povedal minister. Z miesta nehody smeruje Gröhling do tábora v Ružomberku, ktorý mal otvoriť pre deti z havarovaného autobusu.

Ošetrení v nemocnici

Dve z piatich zranených osôb po pondelňajšej nehode autobusu v Korytnici ošetrili v Ústrednej vojenskej nemocnici (ÚVN) v Ružomberku. Podľa hovorkyne nemocnice Petry Diškovej mali obe dievčatá vo veku 15 a 17 rokov len ľahšie povrchové poranenia.

V Detskej fakultnej nemocnici s poliklinikou (DFNsP) Banská Bystrica ošetrili po nehode jednu osobu. Hovorkyňa nemocnice Jana Petríková spresnila, že išlo o mladíka s ľahkými zraneniami, ktorého ošetrili ambulantne.

Ako došlo k nehode?

Alkohol u vodiča havarovaného autobusu pri Korytnici policajti nezistili. Hmotnú škodu po pondelňajšej nehode predbežne vyčíslili na 5000 eur. Iformoval o tom žilinský krajský policajný hovorca Radko Moravčík.

Na základe doterajšieho vyšetrovania polícia zistila, že 66-ročný vodič viedol autobus v smere od Banskej Bystrice na Ružomberok. „Z doposiaľ presne nezistených príčin prešiel s autobusom vpravo mimo vozovku, kde sa prevrátil na pravú časť vozidla,“ priblížil Moravčík.

Počas dokumentovania dopravnej nehody a odstraňovania jej následkov policajti cestnú premávku striedavo riadili a usmerňovali do voľného jazdného pruhu. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku nehody sú podľa krajského policajného hovorcu predmetom vyšetrovania.

Žilinský krajský riaditeľ HaZZ Jaroslav Kapusniak hovorí, že cesta I/59 v katastri obce Korytnica je rizikovým úsekom. „Bolo to veľké šťastie v nešťastí, že išlo iba o päť zranených osôb,“ podotkol.

Nehoda sa stala v smere na Ružomberok v katastri obce Korytnica. Autobus pravdepodobne zišiel z krajnice a prevrátil sa.

Zábery z miesta nehody nájdete v priloženej fotogalérii!

V OBRAZOCH: Na Donovaloch sa prevrátil autobus
14
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM