Aktualizované Krimi

Na Donovaloch vrazil do ľudí skúter. Šofér je už v policajnej cele, FOTO

Podľa Horskej záchrannej služby si incident vyžiadal štyroch zranených.

Ilustračný obrázok k článku Na Donovaloch vrazil do ľudí skúter. Šofér je už v policajnej cele, FOTO
3
Galéria

Na festivale na Donovaloch v okrese Banská Bystrica vrazil v sobotu večer do ľudí muž na snežnom skútri. Podľa Horskej záchrannej služby (HZS) si incident vyžiadal štyroch zranených.

„Pod zjazdovku Nová hoľa boli okamžite vyslaní horskí záchranári, posádky rýchlej lekárskej pomoci, rýchlej zdravotnej pomoci, príslušníci polície aj Hasičského a záchranného zboru. Na mieste sa nachádzali štyri zranené osoby, z toho jedna bola zranená ťažko a tri ľahko,“ informovala HZS.

Záchranári zranené osoby ošetrili. Ťažko zranená má byť 55 – ročná Slovenka. „Záchranári ju po ošetrení odviezli do nemocnice v Banskej Bystrici,“ uviedla hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová.

Páchateľa podľa horských záchranárov zadržali policajti. „Polícia na mieste vykonáva procesné úkony a prípad dokumentuje,“ ozrejmila banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Mária Faltániová. Viac informácií má polícia poskytnúť v nedeľu (3. 3.).

„Krátko po ôsmej hodine na našom Donovalyfeste vrazil opitý človek na skútri do davu,“ povedal pre portál Aktuality.sk moderátor festivalu Richard Vrablec.

Muži zákona už vydali bližšie informácie. „Vyšetrovateľ v Banskej Bystrici začal trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky,“ uvádza Polícia Slovenskej republiky na svojom konte na sociálnej sieti.

Aktualizácia v nedeľu 3. marca o 14:10.

Vodič snežného skútra, ktorý v sobotu (2. 3.) večer vrazil do ľudí na festivale na Donovaloch v okrese Banská Bystrica, čaká na ďalšie procesné úkony v cele policajného zaistenia. Polícia SR o tom informuje na sociálnej sieti.

„Skúter viedol 34-ročný Bratislavčan pod vplyvom alkoholu. Na skútri dolu strmým svahom viezol ďalších troch ľudí s viac ako 1,2 promile v krvi. Zatiaľ máme informácie o piatich zranených,“ uvádza polícia s tým, že vyšetrovateľ v Banskej Bystrici už začal trestné stíhanie vo veci prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

Foto: ilustračné

Na Donovaloch vrazil do ľudí skúter
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM