Zo zahraničia

Na dovolenke mu povedali, že trpí zápchou: Vladimír ZOMREL strašnou smrťou

Staršieho muža na dovolenke trápili zdravotné problémy. Lekári mu povedali, že trpí zápchou. Vlastný syn ho neskôr objavil mŕtveho.

Ilustračný obrázok k článku Na dovolenke mu povedali, že trpí zápchou: Vladimír ZOMREL strašnou smrťou
Zdroj: Unsplash.com , Unsplash.com

Čech Ján s partnerkou, dcérou a 69-ročným otcom Vladimírom sa v nedeľu (27. augusta) vybrali do známeho bulharského letoviska Zlaté Piesky. Tešili sa na týždeň vytúženej dovolenky. Už v pondelok večer však začalo Vladimíra trápiť zdravie. Upozornil na to portál tn.cz.

„Otec celú noc zvracal a bolo mu veľmi zle, tak sme v utorok ráno volali cez delegáta lekára. Lekár skonštatoval, že ide o plynatosť, možno koliku alebo zápchu, a dostali sme recept s liekmi na zmiernenie týchto problémov,“ povedal pre portál Ján.

Povedal, že ide zomrieť

Okamžite bežal kúpiť predpísané lieky, no Vladimírovi takmer vôbec nepomohli. Otcov stav sa postupne zhoršoval. Vo štvrtok ráno opäť privolali lekára, tentoraz cez poisťovňu. „Prišla mladšia doktorka, išla na izbu, spravila vyšetrenie, zobrala fonendoskop, to jeho nafúknuté brucho počúvala. Povedala, že ide o plynatosť, zvýšené nadúvanie a zápchu,“ prezradil Ján.

Doktorka pridala ešte ďalšie tri lieky k šiestim, ktoré Vladimír už užíval. Jánov otec strávil celý deň na izbe. Iba raz zišiel do jedálne na polievku. Podľa slov rodiny vyzeral príšerne a aj priateľom sa mal cez SMS sťažovať, že mu je hrozne zle. „Po večeri, kedy si zobral iba hrozno, povedal, že ide na izbu zomrieť, že je mu strašne zle. Mysleli sme, že to hovorí skôr iba tak zo srandy,“ opisuje posledné hodiny Vladimírovho života jeho syn Ján.

Už sa neozval

Približne o 22.00 hodine išla rodina utrápenému Vladimírovi popriať dobrú noc. Vyžiadať si mal ešte jeden liek na spanie. Rodina mala oddelené izby. V piatok ráno mu zaklopali na dvere a zavolali ho na raňajky. Nikto sa však neozýval. Nakoľko si Vladimír rád pospal, rodine to nepripadalo podozrivé. Povedali si, že ho zobudia, keď sa vrátia z jedálne.

Opäť mu klopali na dvere krátko po deviatej hodine, no Vladimír stále neodpovedal. Ján už tušil, že je niečo zle.

Strašný pohľad

„Bežal som na recepciu pre druhú kartu. Keď som vošiel do izby, tak som našiel otca ležať na matraci na chrbte. Bolo to ako výbuch sopky, ležal v takej čiernej kaši vo zvratkoch na posteli, celý pozvracaný a pravdepodobne tými zvratakami zadusený. Telo bolo ešte teplé, strašný pohľad,“ opisuje Ján chvíle hrôzy.

Rodina okamžite zalarmovala recepciu a delegáta. Ján ostal na izbe pri mŕtvom otcovi, ležal na ňom, plakal a snažil sa mu aspoň očistiť tvár.

Podľa tn.cz stále nie je jasné, čo sa vlastne Vladimírovi stalo. Do hotelu prišla polícia aj súdna lekárka. Telo previezli na pitvu. Pre portál úmrtie potvrdilo aj české ministerstvo zahraničných vecí. Výsledky pitvy by mali byť známe v najbližších dňoch.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM