Webnoviny - Svet

Na Eastheticu aj dídžeji Isobutane a Michael Priest

WEBNOVINY.SK

Michael PriestFoto: FacebookBRATISLAVA 22. júna (WEBNOVINY) – Organizátori multikultúrneho Easthetic festivalu, ktorý sa bude konať 5. a 6. augusta na Zemplínskej šírave, zverejnili v utorok večer predposlednú dvojicu interpretov. Na druhom Kasárne/Kulturpark stagei sa v lete predstavia dídžeji Michael Priest a Isobutane. Prvý menovaný je okrem iného známy aj ako rezident akcie Hochspannung!, ktorej najbližšia edícia sa bude konať už v piatok 24. júna v bratislavskom KC Dunaj. Isobutanea zase mnohí fanúšikovia poznajú ako gitaristu kapely The Ills.

Počas uplynulého týždňa pribudol do programu Eastheticu aj český dídžej Felix!, ktorý spolupracuje s elektropopovou kapelou Cartonnage a svojimi setmi podporil už aj Midi Lidi, Sporto či JI alias Jitku Charvátovou. Organizátori jediného dvojdňového festivalu na Zemplínskej šírave ďalej návštevníkom ponúknu maďarskú hudobnú dvojicu Demon Superior. Zságer Balázs a Zságer Varga Ákos označujú svoj štýl ako fashion-elektro, pričom počas vystúpení čerpajú z tvorby Davida Bowieho, Falca, Edith Piaf, Kraftwerk aj Jimiho Hendrixa. Program obohatí aj multimediálna elektroperformance Hallogenerator.

Už skôr organizátori Eastheticu potvrdili pre tento rok účasť nasledovných interpretov: Dubioza Kolektiv, Para, Vidiek, Puding pani Elvisovej, Kamp!, Kolowrat, Sonicates, The Uniques, Midi Lidi, Ink Midget & Pjoni, Steaming Satellites, Hudba z Marsu, Vetroplach, Rara Avis, Moja Reč, Kazety, Vili:am, Janski Beeeats, Rosy, Lixx, L Plus, Hostel a Michael Kelso. Okrem hudobného programu sa návštevníci môžu tešiť aj na filmové projekcie, literárny stan K. K. Bagalu, divadelné predstavenia či street art. Easthetic festival sa bude konať rovnako ako vlani v stredisku Hôrka, približne 10 kilometrov od Michaloviec. Permanentky na podujatie si záujemcovia a záujemkyne môžu zakúpiť v sieti Ticketportal. Cena dvojdňovej vstupenky je v súčasnosti 12 eur.

Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM