Zo zahraničia

Na Európu sa valí cyklón Circe! Teplota môže DRASTICKY klesnúť

Zdá sa, že počasie sa bude opäť výrazne meniť. Meteorológovia upozorňujú na blížiaci sa cyklón.

Ilustračný obrázok k článku Na Európu sa valí cyklón Circe! Teplota môže DRASTICKY klesnúť
Zdroj: TASR/Milan Kapusta , TASR/Jaroslav Novák

Meteorológovia z viacerých krajín Európy varujú pred blížiacim sa cyklónom Circe. Na náš kontinent by mal doraziť už počas najbližšieho víkendu. Informoval o tom taliansky portál Leggo.

Prudké ochladenie

Nepriaznivé počasie prichádza zo severu Európy. Podľa news.italy24.press budú od stredy severné oblasti Talianska sužovať búrky s krúpami, silné prehánky a nárazový vietor.

Vo štvrtok v Taliansku očakávajú výrazný pokles teplôt, kedy by sa malo ochladiť o takmer 12 stupňov. Počas víkendu má nepriaznivé počasie spojené s ochladením zasiahnuť aj Jadran.

Okrem ochladenia varujú v Kalábrii, na Sicílii a Sardínii pred silným nárazovým vetrom, ktorý môže cez víkend dosiahnuť rýchlosť 60 až 70 km/h.

Pred výrazným ochladením varoval aj nemecký portál wetteronline.de. V Nemecku počas víkendu očakávajú ochladenie na západe a severe krajiny, kedy by teploty nemali presiahnuť hodnoty 15 až 18 stupňov. V ostatných oblastiach by len zriedka mohli prekročiť 20-stupňovú hranicu.

Počasie na Slovensku

Nepríjemné počasie v týchto dňoch zasiahlo aj Slovensko. Studený front priniesol výrazné ochladenie a výdatné zrážky. V stredu (2. augusta) predpokladá Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) zrážky len ojedinele, v podobe slabých prehánok.

„Poveternostná situácia s minimom zrážok však nevydrží dlho. Už v závere týždňa opäť očakávame výdatnejšie zrážky, aj so zvýšenou pravdepodobnosťou vzostupov vodných hladín na tokoch,“ informuje SHMÚ.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM