Správy Regióny

Na Hlavnom námestí už stojí stromček. Zatiaľ bez ozdôb a osvetlenia

Súčasťou predvianočného rituálu pred spustením Vianočných trhov na Hlavnom námestí býva už tradične osadenie vianočného stromčeka – symbolu Vianoc.

Ilustračný obrázok k článku Na Hlavnom námestí už stojí stromček. Zatiaľ bez ozdôb a osvetlenia
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát

Súčasťou predvianočného rituálu pred spustením Vianočných trhov na Hlavnom námestí v Bratislave býva už tradične osadenie vianočného stromčeka – symbolu Vianoc. Tento rok ide o 35-ročnú douglasku tisolistú z Meských lesov v Bratislave, ktorá je vysoká cca 12 metrov. Hlavné mesto ju osadilo na námestí dnes, v pondelok 6. novembra.

Rozsvieti sa 24. novembra

„Každoročnou tradíciou predtým, ako hlavné mesto začne s inštaláciou vianočných stánkov na oboch námestiach, ktoré budú centrom tohtoročných vianočných trhov v Bratislave, býva osadenie neozdobeného vianočného stromčeka. Ten sa na skutočný vianočný stromček premieňa až v momente, keď dôjde k jeho rozsvieteniu, ktoré sa koná v deň ich oficiálneho otvorenia,“ uviedol primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Vianočný stromček na Hlavnom námestí vyberajú odborní pracovníci mestskej organizácie Mestské lesy v Bratislave. Musia nájsť taký stromček, ktorý má vhodnú výšku, šírku, ale aj obvod kmeňa. Minulý rok našli takýto stromček na základe podnetu od rodiny Mackovej z mestskej časti Bratislava – Karlova Ves, ktorá stromček mestu darovala. Bol to smrek s výškou približne 17 metrov, vážil 2 tony a mal 30 rokov.

Tento rok sa vianočný stromček oficiálne rozsvieti a otvorí 24. ročník vianočných trhov v Bratislave symbolicky v piatok 24. novembra. Vianočné trhy 2017 na Hlavnom a Františkánskom námestí v Bratislave potrvajú od 24. novembra do 22. decembra 2017.

Stromček 2017
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Magistrát
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM